Øker bevilgningene til Husbanken

Gir Husbanken fem milliarder mer i året.

De to siste årene har Husbanken fått ekstra bevilgninger mot slutten av året. Fra Statsbudsjettet 2013 økes bevilgningene med fem milliarder - eller en tredjedel. Foto: Husbanken/Per Ervland/DinSide
De to siste årene har Husbanken fått ekstra bevilgninger mot slutten av året. Fra Statsbudsjettet 2013 økes bevilgningene med fem milliarder - eller en tredjedel. Foto: Husbanken/Per Ervland/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husbanken, banken med de laveste rentene og den tilsynelatende mest liberale utlånspolitikken, får økt bevilgninger gjennom statsbudsjettet for neste år. Kommunalminister Liv Signe Navarsete lovet før helgen at Husbanken skulle få økt overføring fra 15 til 20 milliarder, og hun holdt ord.

– Regjeringen vil på denne måten legge til rette for økt boligbygging gjennom grunnlån fra Husbanken. Dette vil bidra til flere boliger med universell utforming og miljøkvaliteter. I tillegg skal lånerammen gå til startlån som skal hjelpe unge og vanskeligstilte til å etablere seg i egen bolig, heter det i en pressemelding fra Regjeringen.

Dette innebærer en økning i bankens totale utånspott på 33 prosent.

Les også: Staten sponser dette huset med 800.000 kroner

Velkomment tilskudd

Navarsete vil øke bevilgningene til Husbanken med fem milliarder neste år. Her fra da statsråden åpnet Husbankens boligsparemotivator tidligere i år.  Foto: Per Ervland
Navarsete vil øke bevilgningene til Husbanken med fem milliarder neste år. Her fra da statsråden åpnet Husbankens boligsparemotivator tidligere i år. Foto: Per Ervland Vis mer


Økningen er nok langt fra tilfeldig. Etter advarsler om at Husbanken kunne gå tom, økte ministeren bevilgningene til Husbanken med 5 milliarder tidligere i høst, for at banken fortsatt kunne låne ut penger til dem som trenger det mest - og til dem som bygger nøkterne energivennlige boliger.

– Jeg er fornøyd med at kommunal- og regionalmininster Liv Signe Navarsete med dette legger til rette for at enda flere vanskeligstilte kan få egen bolig og at flere boliger med miljø og universelle kvaliteter blir bygget, sa Bård Øistensen, administrerende direktør i Husbanken, i en pressemelding etter ekstrabevilgningen.

Det siste er verdt å få med seg: For Husbanken er ikke bare banken som er unnlatt bankenes restriktive utlånspolicy og krav til 15 prosent egenkapital, de gir også markedets beste rente, 2,75 prosent til dem som bygger nøkterne boliger som er miljøvennlige og tilfredsstiller enkelte krav til universell utforming.

Disse kan få lån i Husbanken

Husbankens mandat er å bidra til en mer sosial boligpolitikk. Er du i en økonomisk vanskelig situasjon, kan Husbanken være løsningen for deg.

Startlån tilbys til:
  • Økonomisk vanskeligstilte husstander
  • Barnefamilier
  • Enslige forsørgere
  • Personer med nedsatt funksjonsevne
  • Flyktninger
  • Personer med oppholdstillatelse på humanitært grunnlag
Før du søker kommunen om lån, må du sjekke mulighetene for å få lån i en privat bank. Husbanken skal først og fremst bistå de som ikke kommer inn på boligmarkedet på egenhånd.

Alt om statsbudsjettet for neste år finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer