- Øker risikoen for sopp

Husk vedlikeholdsvasken.

VASK FASADEN: - Fjorårets skitt, smuss og forurensninger er god ernæring for svertesopp på fasaden. Foto: IFI
VASK FASADEN: - Fjorårets skitt, smuss og forurensninger er god ernæring for svertesopp på fasaden. Foto: IFI Vis mer
Publisert

Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) trekker fram at det er flere ting man kan gjøre for å vedlikeholde egen bolig.

- Fasaden bør vaskes i forkant av en malejobb, så overflaten mattes ned, blir ren, og den nye malingen får god heft. Etter en slik vaskejobb bør det males innen en måned, så skal du male huset i sommerferien kan du vente med vasken, skriver IFI i en pressemelding.

Det trekkes også fram at huset bør vedlikeholdsvaskes for å unngå risikoen for sopp i treverket.

- Fjorårets skitt, smuss og forurensninger er god ernæring for svertesopp og grønske på fasaden. Ikke bare er dette stygt, det kan også øke sjansen for råtesopp i selve treverket, dersom det ikke vaskes vekk tidsnok, forklarer informasjonskonsulent Chera Westman.

IFI tipser om at husveggen bør vaskes før terrassen.

- Gjør du det i omvendt rekkefølge, vil skitten og såpa du skyller av husveggen legge seg på terrassen, og du må vaske terrassen på nytt. Terrassevask er en flott regnværsaktivitet, men så lenge sola er på sitt aller varmeste er det bare å sette i gang.

Videre trekker Informasjonskontoret fram at det ideelle maleværet er et sted mellom 15 og 20 grader når det overskyet, så man trenger ikke ha dårlig samvittighet når man nyter finværet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer