Økning i veggedyr

30 prosent økning i meldte veggedyrtilfeller.

VEGGEDYR: Ifølge Norsk Hussopp Forsikring erfarte en økning i meldte veggedyrtilfeller på cirka 30 prosent i fjor. Det er høysesong etter ferier. Foto: Norsk Hussopp Forsikring
VEGGEDYR: Ifølge Norsk Hussopp Forsikring erfarte en økning i meldte veggedyrtilfeller på cirka 30 prosent i fjor. Det er høysesong etter ferier. Foto: Norsk Hussopp Forsikring Vis mer
Publisert

Ifølge Norsk Hussopp Forsikring erfarte de en økning i meldte veggedyrtilfeller på cirka 30 prosent i fjor.

Veggedyr kan være vanskelige å oppdage og kostbare å bli kvitt.

- Vi registrerte nærmere 30 prosent flere saker i 2019 sammenliknet med 2018. Spesielt etter ferier ser vi en tydelig økning i saker. Veggedyrene er dyktige haikere og følger med i bagasjen når folk er på reise. Insektene er små og kan gjemme seg nesten overalt, forteller Svein Stormoen, skadesjef i Norsk Hussopp Forsikring.

Høysesong etter ferier

Ifølge Folkehelseinstituttet var veggedyr en stor plage i Norge tidligere, men ble nesten utryddet på 50-tallet.

På grunn av resistens mot insektmidlene og økt reiseaktivitet har forekomsten av veggedyr økt kraftig over store deler av verden.

De seinere åra har antall tilfeller på landsbasis stabilisert seg, men Norsk Hussopp Forsikring erfarer fortsatt en økning, og de sier man ser en økning i forekomst etter ferier.

Veggedyr kan spres med reisebagasje, brukte møbler og annet innbo.

Dette kan du gjøre

- Hvis du blir angrepet av veggedyr er det viktig å ta tak i problemet. De forsvinner ikke av seg selv og det vil bare eskalere om det ikke gjøres noe med, forteller Stormoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.