Økt aktivitet i boligmarkedet?

Oslo-meglerne melder om stor aktivitet de to første visningshelgene i januar og flere boliger solgt over takst. Men noen friskmelding av markedet er fortsatt for tidlig.

Hvor går egentlig boligprisene? Det er det store spørsmålet både kjøperne og selgerne lurer på. Foto: Colourbox.com
Hvor går egentlig boligprisene? Det er det store spørsmålet både kjøperne og selgerne lurer på. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gode tider for deg som skal kjøpe bolig. Fjorårets trege boligmarked gjør at det nå ligger mange boliger ute for salg, og etter en treg salgshøst kan det nå virke som om markedet er i gang igjen.

Meglerne vi har pratet med, forteller om økt interesse de to første visningshelgene i januar, og at flere selgere som slet med å få solgt boligene sine i fjor høst nå har fått solgt.

Tregt marked

Ifølge Finn.no var annonsevolumet på boliger relativt stabilt i oktober og november 2013 sammenlignet med året før, mens det i desember ble lagt ut noe flere boliger enn året før. Tendensen har imidlertid vært at boligene ligger lenger ute før de blir solgt.

2013 var første år siden 2009 at vi hadde en negativ 12-måneders vekst i boligprisene.

Siden vi bare er i midten av januar er det selvsagt for tidlig å friskmelde boligmarkedet helt, men mye tyder på at aktiviteten i boligmarkedet er i ferd med å øke.

Kjøpe bolig? Fra 1. januar er det nye regler for budrunden. Forbrukerinformasjon om de nye reglene finner du her , og her ligger de gamle.

Oppsving i første halvdel av januar

Meglere fra flere av de største meglerhusene i Oslo melder om et oppsving i aktiviteten de to første visningshelgene i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer