Olav Thon tror på boligopptur

Bolignedturen skal ikke vare evig.

Foto: Colorbox
Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal vedde en god kasse whiskey med deg på at eiendomsprisene vil stige igjen innen fem år, sier eiendomskongen Olav Thon i dagens Aftenposten.

Thon sammenlikner markedet i dag med det vi hadde i begynnelsen av 1990-tallet. Og da kan det være lurt å investere.

- Du kan bare gå litt bortover gaten når du går hjem i dag. På veien finner du noe som heter Thon Spektrum Hotell med 124 værelser. Den bygningen kjøpte jeg for 4,5 millioner kroner i 1992. Det er ikke så veldig lenge siden. Tenk hva den er verdt i dag, sier Thon til Aftenposten.

Blir det krise i boligmarkedet?

Gode nyheter i nedadgående marked

Utålmodige boligselgere vil kanskje tenke at fem år er en lang stund å vente på en boligopptur. Men slike signaler kommer svært godt med i et marked som ikke har vært preget av mange positive overskrifter, de siste månedene.

I forrige måned gikk de sesongkorrigerte boligprisene ned med 1,1 prosent i snitt. Prisene var hele 4,1 prosent lavere enn samme måned for ett år tilbake.

En rapport fra MakroSikt, gjort på oppdrag fra Eiendomsmegler1, viser at boligprisene antagelig vil synke de neste månedene og inn i 2009.

- Vi regner nå med at prisene vil synke både i år og neste år samtidig som oppgangen vil bli svak når den først kommer. Boligmarkedet er inne i en fase hvor det skal bli verre før det igjen blir bedre, melder Makrosikt.

Slik selger du til god pris

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer