Omregulere eiendom steg for steg

Du kan tjene noen kroner på å omregulere tomten din, men pass på å ha god dialog med naboene dine.

PASS PÅ: Det kan være penger å tjene på å omregulere tomten din, men husk at den nye reguleringen må godkjennes av kommunen. I tillegg er det viktig å holde en god dialog med naboene, for å unngå nabokrangler, påpeker Forbrukerrådet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
PASS PÅ: Det kan være penger å tjene på å omregulere tomten din, men husk at den nye reguleringen må godkjennes av kommunen. I tillegg er det viktig å holde en god dialog med naboene, for å unngå nabokrangler, påpeker Forbrukerrådet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Eier du en stor tomt i et bynært strøk, eller har du nylig arvet et gammelt hus du er usikker på hva du skal gjøre med? Dette kan du tjene gode penger på, ifølge Norgeshus. Du kan for eksempel:

  • selge eiendommen som den er,
  • skille ut deler av eiendommen for bygging av ny enebolig,
  • eller regulere eiendommen for flere boenheter.

Den store verdiskapningen skjer når du får flere boenheter inn på eiendommen, som du kan oppnå ved regulering. Det tar gjerne ett år fra oppstart til ferdig regulert eiendom, men hvordan går du fram? Og, hvilke utfordringer kan du møte hos kommunen og naboer?

Unngå de typiske konfliktene

Forbrukerrådet får jevnlig spørsmål om reguleringer knyttet til boligkjøp.

- Det kan være penger å tjene på å omregulere tomten din, men husk at den nye reguleringen må godkjennes av kommunen. I tillegg er det viktig å holde en god dialog med naboene, for å unngå nabokrangler, sier jurist Thomas Iversen til Dinside.no.

Ofte oppstår det konflikt når nye boligkjøperer ikke har fått informasjon om planer på nabotomta, som at det bygges høyt og utsikten forsvinner, ifølge Iversen. Hvis naboen også planlegger omreguleringer som du vet om, må du gi beskjed om dette til potensielle kjøpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer