One Halo to rule them all

HIFI: Vi har hatt vår første lyttetest av nye Parasound Halo C2. En advarsel er på sin plass: Blir du først bitt av basillen, blir det en dyr opplevelse - for kvalitet koster.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV85268)]

Halo-serien med C1 og C2 i spissen er Parasounds nye flaggskip i 7.1 klassen. Mens vi venter på storebror C1, har vi slått kloa i en av de første C2-modellene som har kommet til Norge.

Begge modellene er av typen high-end surroundprosessorer med blant annet THX Ultra 2-sertifisering. Kort fortalt betyr det at C2'en skal være hjernen i stereoanlegget ditt, uansett om du kobler til audio- eller videokomponenter.

Pakket i silke. Du får ikke samme gleden med skjermkort...
Pakket i silke. Du får ikke samme gleden med skjermkort... Vis mer


Om hjernen er god nok er selvsagt spørsmålet. Her får du i hvert fall legmannens førsteinntrykk.

Merk: Denne lyttetesten ble gjennomført med ekspertbistand fra Per S. Jørgensen i Technews Norge. Så fort C1 kommer til landet, planlegger vi en sammenligningstest mellom toppmodellen til Meridian 568.2MM og C1. Testen vil bli gjennomført på testanlegget du kan se bilder av i denne artikkelen.

Kun for ingeniører?

One Halo to rule them all


Halo C2 er strengt tatt ikke for nybegynnere og vanlige lønnsslaver. Utstyrsnivået står nemlig i forhold til prisen, som antas å bli rundt 48.000 kroner.

Både C1 og C2 skal for eksempel være blant de første surroundprosessorene som er forberedt på de strenge kravene fra DVD-Audio og SACD-innspillinger, der høydekanalsinformasjonen er lagt til center-og/eller LFE-kanalen.

Et utall tilkoplingsmuligheter er selvsagt tilstede, men noe av det viktigste er antagelig Halos

  • fire ekstra kanaler. Et såkalt low-pass filter på 20 hz, en ekstra utgang slik at prosessoren kan konfigureres til å ha en stereo-sub, og to "frie" kanaler der du selv kan hente signal fra hvilken som helst av de øvrige kanalene, og om ønskelig bearbeide disse med egen tidsforsinkelse og LP-/HP-filtrering.
NB: Du får full oversikt over alle inn og utgangene ved å se på det store bildet vi har av prosessorens bakside.

Leveres med to fjernkontroller og en mikrofon

One Halo to rule them all


Både C1 & C2 leveres med to fjernkontroller, den ene er av typen programmerbar & avansert, mens den andre er en enklere versjon til daglig bruk. Du får også en mikrofon.

For deg som pleier å få pustevansker når du skal stille inn anlegget, er dette en god nyhet:

Via mikrofonen stiller nemlig prosessoren seg automatisk inn, slik at du får et best mulig lydbilde tilpasset dine høyttaleres plassering og din egen sitteposisjon.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kilder:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer