Fjerning av oljetank:

Ønsker felles regler for fjerning av oljetank

Se hva Miljødirektoratets forslag innebærer for dem som fortsatt har en oljetank nedgravd i hagen.

GRAVE OPP OLJETANKEN: Miljødirektoratet vil at hovedregelen skal være at alle må grave opp den gamle oljetanken. Foto: Merete Beyer/Oljefri.no
GRAVE OPP OLJETANKEN: Miljødirektoratet vil at hovedregelen skal være at alle må grave opp den gamle oljetanken. Foto: Merete Beyer/Oljefri.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 2020 blir det forbudt å fyre med mineralolje, det vil si fossil fyringsolje og parafin, i de tusen hjem rundt om som fortsatt har dette. Nøyaktig hvordan dette forbudet skal overholdes, er noe uklart.

Nå har Miljødirektoratet sendt et forslag til Klima- og miljødepartementet om å endre dagens forskrift om nedgravde oljetanker, fordi de mener kravene i dagens forskrift er blitt ganske uklare.

Ønsker felles regler for alle

Gunhild Preus-Olsen, rådgiver i Miljødirektoratet, sier til Dinside at årsaken til uklarhetene er at hver og en kommune selv må vedta kravene i en lokal forskrift for at det skal bli gjeldende, noe det ikke er alle kommuner som har gjort.

– Blant de kommunene som har en lokal forskrift om nedgravde oljetanker, varierer det om de har gjort forskriften gjeldende for alle nedgravde oljetanker – eller bare de største, forteller Preus-Olsen.

I tillegg til at Miljødirektoratet vil at forskriften skal gjelde likt i alle kommuner, ønsker de at kravene skal gjelde alle nedgravde oljetanker uansett størrelse. Slike krav fins det allerede i flere kommuner, men de vil altså ha én felles regel for alle, uansett kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer