Opp, opp, opp

Boligprisene er tilbake på toppnivået.

Var du bekymret for boligverdien din? Nå er den tilbake på topp. Foto: Per Ervland
Var du bekymret for boligverdien din? Nå er den tilbake på topp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 2,9 prosent fra juli til august ì år. Justert for sesongvariasjoner, steg prisene med 0,7 prosent i august. Prisene er nå på nivå med toppmåneden august 2007.

Ferske tall viser at prisene på eneboliger steg med 3,8 prosent, delte boliger steg med 5,5 prosent, og for leiligheter steg prisen 2,3 prosent. Boligpristallene for august legges frem nå av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). Statistikken baserer seg på tall fra Finn.no og er utarbeidet av Econ Pöyry.

Hvor mye er din bolig verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Opp, opp, opp!

2009 har vært en boligopptur få hadde sett for seg. Med unntak av mars har prisene steget jevnt og trutt, til og med juli. Econ Pöyrys Nye Boliger-statistikk, som ble lagt frem i forrige uke, viste tegn på at markedet nå var i ferd med å stabilisere seg.

Hans Petter Skogstad i Makrosikt bekrefter delivs tendensen i BoligMeteret for august.

- Indikatorene i BoligMeteret tyder på fortsatt økte priser, men trolig også et selektivt marked med prisbevisste kjøpere. Hvis målingen er riktig og det faktisk er færre kjøpere nå enn før sommerferien, kan det indikere en mer moderat prisutvikling fremover, heter det i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer