Obos-prisene øker:

Opp to prosent i Oslo

Obos-prisene har økt med 7,2 prosent bare siden nyttår i Oslo-området.

ØKER KRAFTIG: I Oslo-området har prisene på brukte Obos-boliger steget 7,2 prosent bare siden nyttår. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ØKER KRAFTIG: I Oslo-området har prisene på brukte Obos-boliger steget 7,2 prosent bare siden nyttår. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden mars i fjor har prisene på Obos-boliger økt med 9,1 prosent i Oslo-området, og bare siden nyttår er prisøkningen på hele 7,2 prosent. Den siste måneden økte Obos-prisene med 2 prosent i hovedstaden.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo-området er nå på 63.993 kroner for en brukt Obos-bolig. I hele landet er gjennomsnittsprisen 55.748. Altså ligger Oslo-området nesten 15 prosent over landsgjennomsnittet.

På landsbasis har prisene på brukte Obos-boliger steget 5,5 prosent siden nyttår og åtte prosent siden mars i fjor.

Stor aktivitet

− Prisveksten de siste månedene er meget sterk. Det som kunne se ut som en korreksjon etter en litt svakere utvikling på slutten av fjoråret, ser nå mer ut som en trend som trolig vil fortsette gjennom året. Vi tror prisene vil fortsette moderat oppover til tross for at det er varslet nye renteøkninger.

Det er stor etterspørsel etter både brukte og nye boliger, samtidig som det er relativt lav arbeidsledighet og forventninger om et godt lønnsoppgjør, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer