Obos-prisene øker:

Opp to prosent i Oslo

Obos-prisene har økt med 7,2 prosent bare siden nyttår i Oslo-området.

ØKER KRAFTIG: I Oslo-området har prisene på brukte Obos-boliger steget 7,2 prosent bare siden nyttår. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ØKER KRAFTIG: I Oslo-området har prisene på brukte Obos-boliger steget 7,2 prosent bare siden nyttår. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden mars i fjor har prisene på Obos-boliger økt med 9,1 prosent i Oslo-området, og bare siden nyttår er prisøkningen på hele 7,2 prosent. Den siste måneden økte Obos-prisene med 2 prosent i hovedstaden.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo-området er nå på 63.993 kroner for en brukt Obos-bolig. I hele landet er gjennomsnittsprisen 55.748. Altså ligger Oslo-området nesten 15 prosent over landsgjennomsnittet.

På landsbasis har prisene på brukte Obos-boliger steget 5,5 prosent siden nyttår og åtte prosent siden mars i fjor.

Stor aktivitet

− Prisveksten de siste månedene er meget sterk. Det som kunne se ut som en korreksjon etter en litt svakere utvikling på slutten av fjoråret, ser nå mer ut som en trend som trolig vil fortsette gjennom året. Vi tror prisene vil fortsette moderat oppover til tross for at det er varslet nye renteøkninger.

Det er stor etterspørsel etter både brukte og nye boliger, samtidig som det er relativt lav arbeidsledighet og forventninger om et godt lønnsoppgjør, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.

Over doblet nyboligsalg

Mens Obos i første kvartal 2018 solgte 289 nye boliger, er det tilsvarende tallet for 2019 mer enn doblet – til 619 nye boliger.

– Vi skal gjøre vårt for å holde byggetakten oppe. Det er stor etterspørsel etter nye boliger i pressområder, noe vi ser i salgstallene våre. Mye tyder på at dette er en utvikling som vil fortsette framover, sier Siraj.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer