Coronaviruset

- Oppbevar klærne hjemme

Ryddeiveren gir Fretex problemer.

VENT MED Å LEVERE: På grunn av begrenset kapasitet oppfordres nå folk til å lagre Fretexposene hjemme til koronakrisen er over. Foto: Fretex
VENT MED Å LEVERE: På grunn av begrenset kapasitet oppfordres nå folk til å lagre Fretexposene hjemme til koronakrisen er over. Foto: Fretex Vis mer
Publisert

Fretex har ikke kapasitet til å håndtere alle klærne som ryddes ut av skuffer og skap om dagen.

Nå ber de folk oppbevare klærne hjemme inntil videre.

Forrige uke gikk også Avfall Norge ut med en liknende oppfordring til landets befolkning:

Mange gjenvinningsstasjoner landet over reduserer åpningstidene eller stenger for å redusere smittefaren, og Avfall Norge sier at du de nærmeste ukene må ta høyde for å lagre avfall som du normalt ville kjørt til gjenvinningsstasjonen, hjemme.

Hoper seg opp

Med stengte butikker, permitterte ansatte og redusert transportkapasitet har folks ryddeiver blitt en utfordring for gjenbrukskjeden Fretex.

Posene hoper seg opp raskere enn Fretex klarer å ta dem imot. Stans i eksporten gjør det også umulig å sende overskuddsklær ut av landet.

Svein Otto Aanonsen i Fretex-butikken i Åssiden i Drammen er blant dem som ber folk om å vente med å levere tingene sine, skriver Drammens Tidende.

Han peker på at klær kan bli ødelagt dersom folk setter igjen poser utenfor innsamlingsboksene.

Fretex sentralt ber nå folk oppbevare posene hjemme inntil videre.

Kjeden forsikrer uansett om at boksene rengjøres oftere enn vanlig, og oppfordrer samtidig folk som bruker dem til å følge alle råd om hygiene.

Boksene blir fortsatt tømt

Fretex skriver i en pressemelding at butikker og gavemottak er stengt, men at Fretexboksene bli fortsatt tømt og at nettbutikken er åpen.

Du kan også levere ting til Fretex på Posten, ved å bruke den spesielle Fretexposen som du finner på Posten. Det koster 50 kroner å sende denne.

Fretex understreker at kapasitetet for å tømme boksene er begrenset akkurat nå, på grunn av bemanningsproblemer. Men de vil altså bli tømt.

- Det aller beste er om giverne hjelper oss med å oppbevare Fretexposene hjemme en stund. Dette er kanskje mye å be om, men vi håper giverne ser på dette som en del av den dugnaden vi alle bidrar med nå, sier Arnt-Willy Hjelle i Fretex i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer