Philips Hue

Oppdater lyspærene dine

Angripere kan spre skadevare på nettet ditt uten at du er klar over det.

PHILIPS HUE: Sikkerhetsforskere har avdekket en svakhet i Zigbee som også rammer Philips Hue-systemet. Foto: Signify
PHILIPS HUE: Sikkerhetsforskere har avdekket en svakhet i Zigbee som også rammer Philips Hue-systemet. Foto: Signify Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsforskerne i Check Point har avdekket en svakhet i Zigbee-protokollen som gjør det mulig for angripere å ta kontroll over ruteren din via smarte lyspærer som Philips Hue.

Dette var for øvrig samme svakhet som ble oppdaget i 2017, og det viser seg nå at sikkerhetshullet ikke ble helt tettet.

I sin rapport skriver Check Point at de lyktes å ta kontroll over en Hue-lyspære, installere ondsinnet fastvare på den for så å benytte lyspæra som en plattform for å ta kontroll over Hue Bridge, som igjen ble brukt for å angripe selve nettverket.

Slik gjennomførte sikkerhetsforskerne angrepet:

  • Angriperne tar først kontroll over lyspæra og trikser med lysstyrken og fargene på den for å få eieren til å tro at det er noe galt med lyspæra. Målet er å få eieren til å tilbakestille lyspæra.
  • Dette gjøres via appen, og eieren legger til lyspæra – som er infisert med ondsinnet fastvare – tilbake i systemet.
  • Dermed kan angriperen, ved å utnytte svakheter i Zigbee-protokollen, bruke pæra til å ta kontroll over og sende skadevare til Hue Bridge.
  • Etter å ha tatt kontroll over Hue Bridge, kan angriperne igjen angripe nettverket og spre løsepengevirus og spionvare.

En oppdatering tettet hullet

Check Point informerte Signify, som eier Philips Hue-merkevaren, om svakheten i november i fjor, og nå kan Hue-brukere oppdatere systemet sitt med en programvareoppdatering som tetter dette hullet.

I appen kan du se om du har riktig fastvare. Under Innstillinger – Om – Philips Hue og Versjon skal det stå 1935144040.

Har du oppdatert Hue Bridge, skal det stå 1935144040 her.
Har du oppdatert Hue Bridge, skal det stå 1935144040 her. Vis mer

Gjør det ikke det, kan du installere oppdateringen på følgende måte.

  • Gå til Innstillinger
  • Under App finner du Programvareoppdatering
  • Søk etter oppdatering og trykk på oppdateringen(e) som er tilgjengelig

Når det er gjort, er Philips Hue-systemet ditt beskyttet mot denne typen angrep.

Vær obs på at Check Point kun har undersøkt hvordan svakheten i Zigbee-protokollen kan utnyttes i Hue-universet. Zigbee benyttes også i smarthusløsninger som Ikea Trådfri, Samsung SmartThings, Yale Doorman og andre, og det er ikke offentliggjort hvordan svakheten eventuelt kan utnyttes i disse systemene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer