Areal på utleiebolig

Oppga feil areal - kan få milliongebyr

Forbrukertilsynet mener uteleieselskapet har oppgitt areal med store avvik på boliger over lengre tid.

FEILINFORMASJON: Boligselskapet Heimstaden, som opererer i Oslo og Akershus, markedsførte over lengre tid leieboliger med et areal som var høyere enn det faktiske bruksarealet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FEILINFORMASJON: Boligselskapet Heimstaden, som opererer i Oslo og Akershus, markedsførte over lengre tid leieboliger med et areal som var høyere enn det faktiske bruksarealet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det oslobaserte bolig- og utleieselskapet Heimstaden Norge AS kan få et overtredelsesgebyr på mellom tre og fire millioner kroner for å ha oppgitt feil areal på boligene sine over lengre tid, varsler Forbrukertilsynet.

Vedtaket blir varslet nå fordi Forbrukertilsynet vurderer det som sannsynlig at forbrukere har blitt påvirket til å dra på visninger og inngå leieavtaler som følge av den villedende markedsføringen.

- Dette er åpenbart en praksis som var egnet til å villede forbrukerne, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth.

Gebyrets størrelse er basert på en helhetsvurdering ut fra opplysningene Forbrukertilsynet hadde da varselet ble sendt ut. De har blant annet vektlagt overtredelsens grovhet, omfang og virkning, og det store antallet forbrukere som er villedet.

I tillegg er det et overordnet prinsipp at overtredelsesgebyr skal settes såpass høyt at det ikke skal lønne seg å bryte loven, noe tilsynet også har lagt vekt på i denne saken.

Heimstaden har svarfrist overfor Forbrukertilsynet til 22. mars.

Brukte egen metode for å regne ut «areal»

Heimstaden Norge AS er tidligere kjent som Fredensborg AS, og selskapet driver utleievirksomhet i Oslo og Akershus. De eier, utvikler og forvalter også eiendommer i Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. I Norge er Heimstaden landets største private boligeiendomsselskap med over 4.000 leiligheter for utleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer