Oppkjørsel - grus, asfalt eller stein?

Hva slags materiale passer best for din oppkjørsel?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fordelen med eget hus er blant annet at du har større avstand både til vei og naboer. Ulempen er at du må opparbeide adkomst fra porten til huset og eventuelt garasjen. Hvordan du velger å gjøre dette er avhengig av budsjett, hvordan adkomsten brukes og selvfølgelig din egen smak.

Noen har garasjen plassert i utkanten av tomten, slik at bilen kjøres bortimot rett inn fra veien. Adkomsten inn til huset blir da gjerne en ren gangvei, slik at det stilles mindre krav til beskaffenheten på belegget du velger. Skal det derimot tåle vekten av en bil, kanskje med tilhenger og i verste fall belastningen av en av renovasjonsvesenets tungvektere blir det noe helt annet.

Les også: Genialt utelys

Det fundamentale

Den viktigste faktoren for et vellykket resultat er ikke bare selve belegget, men hva det ligger på, altså fundamentet. I vårt land, med frost og varme, lever grunnen sitt eget liv med telehiv som kan flytte på og bryte opp det meste.

Derfor er fundamentet helt avgjørende hvis du skal legge noe som skal ha en jevn overflate. Dette fundamentet skal være slik at det ikke holder på vannet, men slipper det gjennom. Det skal også være så dypt og slik sammensatt at det i minst mulig grad lar det som måtte være av bevegelse nede i grunnen forplante seg oppover til belegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer