Oppland og Hedmark

Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmegler Svein Enberget i Eiendomsmegler1 Lillehammer, tror ikke boligprisveksten i Oppland og Hedmark vil by på noen store overraskelser de neste ti årene.

- Prisveksten vil nok fremdeles være størst i sentrumsnære og tettbebygde områder, sier han, og tenker først og fremst på byene Lillehammer, Hamar og Gjøvik. Men prisene vil også være høyere i sentrum av mindre steder, enn utenfor.

Enberget sier han selv ville kjøpt en billig borettslagsleilighet, om han var ute etter å gjøre en langsiktig boliginvestering nå.

- Prisene på borettslagsleiligheter er veldig lave her i Lillehammer for tiden. Man får veldig mye for pengene. Når folk oppdager at det kanskje ikke er så farlig å kjøpe borettslagsleilighet likevel, tror jeg derfor de vil stige betraktelig i pris fremover, forklarer han.

Boligmarkedet i Oppland og Hedmark er generelt preget av mye mindre prissvingninger enn i mer sentrale fylker med høyere folketall.

- Kjøper man bolig i et veldig grisgrendt strøk, kan man ikke regne med noen spesielt stor prisvekst, så det vil nok ikke være en særlig god investering rent økonomisk. Men på bygda kan man til gjengjeld få veldig mye mer hus for pengene enn for eksempel i Oslo, sier Enberget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer