Test av kaffetraktere

Opptatt av god kaffe? Her er de beste kaffetrakterne

21 kaffetraktere satt under lupen i stor dansk test.

GOD SMAK: Tre kaffetrakter deler førsteplassen i den danske testen av kaffetraktere. Foto: NTB Scanpix
GOD SMAK: Tre kaffetrakter deler førsteplassen i den danske testen av kaffetraktere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Danske Tænk testet et stort utvalg kaffetraktere, og vurdert hvor gode de er på kaffebrygging, hvor brukervennlige de er, energiforbruket deres og hvor godt kaffen smaker.

Av i alt 21 testede kaffetraktere i 2018 er det tre kaffetraktere som topper lista.

Samtidig skal det sies at alle produktene som danskene har testet, får et godkjent resultat.

Beste kaffetraktere

Det er følgende tre kaffetraktere som er best, ifølge danskene. Samtlige tre får 82 av 100 mulige poeng:

Braun KF7020, Electrolux EKF7800 og Siemens TC86303.

Fra venstre: Electrolux, Siemens og Braun. Foto: Skjermdump produsentene
Fra venstre: Electrolux, Siemens og Braun. Foto: Skjermdump produsentene Vis mer

Førstnevnte, som vi finner til 589 kroner på Prisjakt, er både brukervennlig og gir svært god kaffe, selv om den bruker litt lang tid på å brygge en hel kanne. Et litt høyt energiforbruk trekker ned totalkarakteren for Braun-kaffetrakteren.

Også kaffetrakteren fra Electrolux til 649 kroner, får skryt for svært god kaffe og god brukervennlighet. Her kan du ta løs vannbeholderen for å fylle på med vann, som er praktisk. Men her er energiforbruket enda høyere enn hos konkurrenten Braun.

Når det gjelder smak, er Siemens best i test, ifølge det danske profesjonelle smakspanelet. Også her kan du ta løs vannbeholderen når du skal fylle på vann, som er praktisk. De trekker samtidig frem at kaffetrakteren tar litt mye plass. På lik linje med Electrolux har Siemens et veldig høyt energiforbruk. Laveste pris er 761 kroner, ifølge Prisjakt.

I vurderingen av kaffetrakterne teller kaffebrygging 35 prosent, smak 30 prosent, brukervennlighet 30 prosent og energiforbruk 5 prosent av totalkarakteren.

Flere gode produkter

I tillegg til de tre nevnte kaffetrakterne, for også følgende tre produkter over 80 poeng i den danske testen: Melitta Excellent 5.0, Moccamaster KBGC982 og Wilfa Precision WSP2A. Disse får henholdsvis 81, 80 og 80 poeng - men være obs på at samtlige tre er dyrere produkter:

Melitta koster 899 kroner, Moccamaster 2.190 kroner og Wilfa 3.490 kroner! Spesielt for de to sistnevnte er prisen altså veldig mye høyere.

Den danske testen viser uten tvil at høy eller lav pris ikke er det som avgjør hvor god kaffe en kaffetrakter lager. Bosch TKA6A043, som får totalt 79 poeng i testen, koster bare 406 kroner i rimeligste nettbutikk.

Totalt sett er det heller ingen av kaffetrakterne som gjør det dårlig - alle får omtalen god eller meget god, også Kenwood COX750BK som kommer dårligst ut alt i alt med sine 70 av 100 poeng i den danske testen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer