Villedende markedsføring av utleieboliger

Opptil 1.200 kroner blir utelatt fra månedsleiene

Forbrukerombudet har funnet ut at flere utleiefirma utelater faste utgifter fra månedsleien de oppgir i annonsene sine på finn.no. Dette er ulovlig.

MANGELFULL MÅNEDSLEIE: Flere utleiefirma driver villedende markedsføring på finn.no, da de utelater faste utgifter fra månedsleien. Andre viktige opplysninger holdes også utenfor annonsene. Foto: Fizkes/Shutterstock/NTB Scanpix.
MANGELFULL MÅNEDSLEIE: Flere utleiefirma driver villedende markedsføring på finn.no, da de utelater faste utgifter fra månedsleien. Andre viktige opplysninger holdes også utenfor annonsene. Foto: Fizkes/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faste utgifter som strøm, varmtvann og oppvarming blir ikke inkludert i månedsleien til flere utleiefirma som annonserer boligene sine på finn.no.

Dette kommer fram i undersøkelser som Forbrukerombudet har gjennomført. Ifølge markedsføringsloven er dette villedende markedsføring, altså ulovlig.

- De faste utgiftene utgjorde gjerne mellom 300 og 1.200 kroner, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Dermed kan du ende opp med å søke etter en leiebolig i en gitt prisklasse og få treff på boliger som egentlig kan være dyrere enn månedsleien som er oppgitt.

Utelukker ikke flere lovbrudd

Forbrukerombudet har nå sendt et orienteringsbrev til bransjeaktørene, hvor de krever at de følger loven. I tiden framover vil ombudet ta stikkprøver og slå ned på lovbrudd.

Undersøkelsene viser at foruten faste utgifter som holdes utenfor leieprisen, mangler det gjerne opplysninger om bindingstiden til leiekontraktene. Det er ikke pekt på andre problematiske trender, men Forbrukerombudet kan ikke utelukke at det kan dukke opp andre lovbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer