Opptur i nyboligsalget

Antallet solgte nye boliger doblet siden august.

Nå selges det av lageret av nye boliger.  Foto: Colourbox.com
Nå selges det av lageret av nye boliger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2009 har vært en boligopptur få hadde sett for seg. Med unntak av mars har prisene steget jevnt og trutt, til og med i september. September gir gjerne en pekepinn på videre utvikling i året, og nyboligsalget har fulgt trenden:

I løpet av de siste to månedene har 879 nye boliger blitt solgt, noe som utgjør 8 prosent av det totale antallet boliger i prosjektene som er registrert av analyselskapet Econ Pöyry. Dette viser selskapets ferske nyboligstatistikk. Salget var på 4 prosent ved forrige måling i august, og 2 prosent på samme tid i fjor.

Mandag legges prisstatistikken frem for oktober, følg med på DinSide Bolig.

- Dette er et byfenomen

Bedriftsøkonom og bygningsingeniør Bjørn Erik Øye i analysebyrået Prognosesenteret er ikke overrasket over den positive prisutviklingen, men over hvor god utviklingen har vært.

- Dette er overraskende sterk utvikling til å være høst - til tross for at det er et etterslep av folk som har sittet på gjerdet og ventet på å kjøpe bolig, sier Øye til DinSide.

Han peker på at igangsettingen av nye boliger stuper, og er nå på det laveste nivået siden 90-tallet. - Lagrene tømmes jo, når vi slutter å bygge. Når befolkningen vokser, og sentraliseringen pusher på, vil lagrene minske dag for dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer