Verdi på bolig

Oppussingen som ikke lønner seg

Det er lurt å tenke gjennom oppussingen du bruker mest penger på hvis målet er å heve boligverdien.

TIPS OG TRIKS: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, er dette lure tips å ta med seg! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Mange har brukt all hjemmetiden det siste halvåret til å brette opp ermene og sette igang med oppussingen de har tenkt på lenge, men ikke gjort noe med.

Og, oppussing er ikke en dum idé hvis du vil heve boligverdien. Dette fikk nemlig en av Dinside-journalistene erfare i fjor da hun fikk ny verdivurdering fra tre forskjellige meglere på samme leilighet i Oslo.

Tre funn fra testen er imidlertid verdt å trekke fram:

  • Det skilte 100.000 kroner mellom verdivurderingen til meglerne på det meste.
  • Ingen kom fram til samme verdi.
  • Og, verdien på leiligheten hadde økt med opp til 300.000 kroner på de få månedene siden kjøpet. Med tanke på at oppussingen kostet cirka 250.000 kroner, vil det si at eieren gikk i pluss på kort tid.

Oppussingen som lønner seg i leiligheten

I den aktuelle leiligheten på 26 kvadratmeter ble rominndelingen endret, slik at et gammelt, lite kjøkken ble til en sovealkove med vindu. Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer ble flyttet ut i stua, som også medførte nytt røropplegg og installering av ny, elektrisk kurs. Videre ble det lagt nytt gulv og veggene fikk en frisk, ny farge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.