Oppussingen starter her

Prøv den nyeste versjonen av norsk boligplanlegger

NYTT: Ny og bedre boligplanlegger på DinSide. Denne gang også for macbrukerne. Foto: RoomSketcher
NYTT: Ny og bedre boligplanlegger på DinSide. Denne gang også for macbrukerne. Foto: RoomSketcher Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske boligplanleggeren RoomSketcher har over én million brukere og har blitt brukt til å planlegge interiøret i over to millioner boliger.

Det er et brukervennlig program for deg som pusser opp, kjøper og selger bolig, skal bygge nytt, eller bare liker å leke med interiør. Her kan du tegne eller endre romløsninger og interiør, i både to og tre dimensjoner.

Vi har vært så heldige å få tilgang til den aller siste versjonen, og du kan prøve den her!

Slik virker den

Boligplanleggeren er levert av og hostes av RoomSketcher. Det du tegner der blir ikke lagret, med mindre du ønsker det. Da kan du registrere en konto, og lagre de prosjektene du ønsker å ta vare på. Registrerer du deg, vil du også kunne få tilgang til litt flere funksjoner, og er dette noe du tenker på å bruke profesjonelt, finnes det egne løsninger for det også.

Programmet er relativt selvforklarende, og er du av dem som liker å lære nye ting ved hjelp av prøv og feil- metoden kan du gå direkte til boligplanleggeren her. Vil du ha litt hjelp, skroller du bare litt ned.

Slik gjør du - steg for steg

Her er en steg for steg-guide til hvordan du bruker boligplanleggeren:

1. Tegn opp boligen

Du begynner prosjektet ditt med å velge "Ny" helt øverst til venstre i menybaren. Da kan du starte fra scratch eller velge en av malene som blir listet opp.

Nederst til venstre, under DinSide-logoen finner du fire valg. Velger du 1 Vegger kan du tegne opp veggene til rommet, eller endre på de veggene som ligger i malen. Skal du ha flere etasjer velger du "Ny" og så ny etasje. For å åpne en annen etasje velger du "Åpne" i menybaren (ved siden av ”ny”). Husk å lagre prosjektet ditt underveis.

1. Vegger lar deg tegne opp vegger, endre på veggers plassering, eller bytte fra lettvegg til bærevegg. Foto: RoomSketcher
1. Vegger lar deg tegne opp vegger, endre på veggers plassering, eller bytte fra lettvegg til bærevegg. Foto: RoomSketcher Vis mer

2. Dører og vinduer

Når rommene er tegnet opp, med riktige mål, kan du sette inn dører og vinduer. Velg 2 Vinduer etc. og dra inn modellene du ønsker. Det er mange forskjellige varianter og størrelser, og du kan velge selv hvilken vei vinduer og dører skal slå ut. For å justere vinkler og andre egenskaper ved vinduer og dører, marker dør/vindu og velg ”Egenskaper” øverst til venstre.

2. Vinduer Når rommet er tegnet opp, kan du plassere inn vinduer. Foto: RoomSketcher
2. Vinduer Når rommet er tegnet opp, kan du plassere inn vinduer. Foto: RoomSketcher Vis mer

3. Materialer

Når rommet er helt ferdig, kan du velge forskjellige gulv og veggmaterialer. Klikk på 3 Materialer og trekk inn forskjellige materialer for å se hva som passer best i rommet - eller hva som ligner mest på det du har i dag. Du kan velge hvorvidt du vil ha materialet på gulv eller vegg, eller begge deler. Du kan til og med ha forskjellig materiale på veggene dine: velg en vegg, trykk ”Egenskaper” og da kan du velge om du vil ha farge på bare en vegg.

3. Materialer lar deg legge inn ulike typer belegg for gulv, og velge farge på vegger et cetera.  Foto: RoomSketcher
3. Materialer lar deg legge inn ulike typer belegg for gulv, og velge farge på vegger et cetera. Foto: RoomSketcher Vis mer

4. Møbler

Når selve rammen er klar, er det tid for å møblere. Velg 4 Møbler og dra møblene inn i rommet ditt. Her kan du velge og vrake blant over 4.000 forskjellige produkter, fra blant annet Ikea, BoConcept og Bang&Olufsen. Du kan for eksempel se hvordan BoConcepts nye sofa vil se ut i din stue i forhold til den Ikea-sofaen du har i dag. Tast inn fritekst i søkefeltet, trykk på “Søk” og se hva som dukker opp. I tillegg til møbler kan du pynte med planter, bilder, leker, instumenter og en haug med andre duppeditter - og ja, i anledning julen kan du også sette inn et juletre. Du kan mikse og matche, prøve og feile til du er fornøyd. Møblene kan du dreie og tilpasse rommet ditt, bare velg ”Egenskaper” og tilpass.

4. Møbler Her kan du velge mellom en rekke ulike møbler fra blant annet Ikea og BoConcept (fås på Skeidar). Foto: RoomSketcher
4. Møbler Her kan du velge mellom en rekke ulike møbler fra blant annet Ikea og BoConcept (fås på Skeidar). Foto: RoomSketcher Vis mer

5. 3D bilder og visualisering i Home360 visning

Når du er fornøyd med planløsningen, er det på tide å visualisere i 3D. Det er vel her moroen virkelig begynner. Med RoomSketcher 3D boligplanlegger er dette gjort svært enkelt og smart. Flytt det grønne kameraet til det punktet du ønsker å ta bilde, og trykk på kamera-ikonet, øverst til høyre. Du ser nesten umiddelbart et lite bilde i høyre hjørne.

For å se et større bilde, velg “Galleri” – øverst til høyre i menybaren så får du opp et større bilde. Velger du “Lagre bilde” så lagres bildet på prosjektet ditt. Du kan også oppgradere bildet til Premium Bilde – da får du høykvalitetsbilde. RoomSketcher gir deg gratis 5 høykvalitetsbilder så det er veldig gøy. Ønsker du flere, kan du oppgradere til VIP-bruker. For å få en skikkelig fin prosjektvisning, velger du “Mer”-menyknappen nederst (den ser ut som en liten sol). Velg da “Vis Prosjekt Presentasjon” og da kan du bla gjennom alle bildene dine i en veldig fin, enkel visning.

For å lage en 360-graders visning, tar du et bilde og åpner Galleriet. Så lagrer du som "Home360" og da får du en liten videovisning av rommet, veldig kult - og kanskje spesielt nyttig for deg som skal selge boligen din.

Det er superenkelt å dele prosjektet ditt med vennene dine på Facebook – bare trykk på Facebook knappen helt nederst i menybaren, og så kan alle se prosjektet ditt.

Visualiser: Plasser (det grønne) kameraet på ønsket sted for å ta bilde. Foto: RoomSketcher
Visualiser: Plasser (det grønne) kameraet på ønsket sted for å ta bilde. Foto: RoomSketcher Vis mer

6. Plantegninger

Du kan lagre og skrive ut dine plantegninger direkte fra boligplanleggeren i 2D eller 3D, velg om du trenger 1:50, 1:100 eller 1:200. Trykk på ”Plantegninger” knappen øverst til høyre, og benytt rullegardinmenyen under plantegningen for å lagre eller skrive ut.
Støter du på problemer underveis, kan du sjekke ut RoomSketcher på Facebook. Her deler brukerne sine prosjekter og stiller spørsmål. Enten finner du svaret på veggen, eller så svarer de deg i løpet av kort tid.

Plantegninger i både to og tre dimensjoner. Foto: RoomSketcher
Plantegninger i både to og tre dimensjoner. Foto: RoomSketcher Vis mer
Oppussingen starter herVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer