Oppvaskmaskin-tips

Oppvask-tabbene du må unngå

Vond lukt, lekkasje eller oppvask som ikke blir ren? Her ser du årsakene - og hva du kan gjøre med dem.

TYPISK PROBLEM: Hvis du velger lav temperatur, kan det fort bli vond lukt av oppvasken. Men det er også flere andre problemer du enkelt kan håndtere selv. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TYPISK PROBLEM: Hvis du velger lav temperatur, kan det fort bli vond lukt av oppvasken. Men det er også flere andre problemer du enkelt kan håndtere selv. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss klarer oss ikke uten, og når den ikke oppfører seg som den skal, blir det fort kaotisk på kjøkkenet. Vi snakker naturligvis om oppvaskmaskinen, som i løpet av de siste tiårene har blitt like selvfølgelig på de fleste kjøkken som vann i springen.

En typisk oppvaskmaskin har en levetid på mellom sju og tolv år, men vi har sett mange eksempler på at de har levd mye lenger. Enkel vedlikehold kan gi maskinen mange ekstra driftsår.

I denne saken tar vi for oss noen av de vanligste problemene som kan oppstå, og hva du kan gjøre med dem - og dermed kunne ha nytte av oppvaskmaskinen lenge ennå.

#1: Vond lukt

Det er spesielt to årsaker som skiller seg ut, og som er overrepresentert når folk opplever vond lukt fra oppvaskmaskinen:

  • Du bruker for lav temperatur når setter på oppvasken
  • Du har ikke vært nøye med rengjøringen av maskinen

Vond lukt skyldes som regel bakterier. Høy temperatur tar knekken på dem. I praksis vil det si 60 grader eller mer.

Husk alltid å tømme og vaske filtrene i bunnen av maskinen. Disse kan enkelt tas ut. Vask også rundt kanten av døra. I tillegg er det altså slik at maskinen bør renses. Faktisk så ofte som etter hver 30. vask, anbefaler ekspertene at du gjør oppvaskmaskinen ren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer