Orden i verktøyet

Har du verktøy i en skuff eller spredt rundtomkring? Få det heller opp på veggen!

Publisert
Sist oppdatert

For de fleste er verktøy noe som kommer inn i husholdningen etter hvert som man trenger det. Innkjøp trigges gjerne av konkete behov når man skal pusse opp eller montere noe. Så blir verktøyet lagt til side et eller annet sted. Etter noen år sitter du med en liten samling som er spredt rundt i boligen og det er på tide å skape litt orden og oversikt.

Noen kjøper en verktøykasse og hiver alt ned i denne. Det fungerer fint så lenge du ikke skal bruke verktøyet, men det du trenger ligger alltid på bunnen under alt mulig annet.

Det idéelle er å ha et eget rom til verktøy og alt mulig man trenger for å fikse og ordne ting som går i stykker eller skal mekkes på. Kjeller eller loftsbod kan være egnet, hvis adkomsten er grei for brukeren og vanskelig for de som ikke har noe der å gjøre. Mange kjellerboder i dag har bare trådgitter og ikke vegger, og er ikke egnet. I eldre gårder er det gjerne bedre stell på slikt, en arv fra den gang mange drev matauk og hadde sitt eget lille forråd av hjemmelaget syltetøy, poteter og hermetikk i kjelleren. Vi har bodd både i øverste og laveste etasje i eldre gårder og har hatt stor glede av loft og kjellerbod som hobbyverksted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.