Oslo: Europas nest dyreste by

Oslo er den nest dyreste byen i Europa bare slått av Zurich. På verdensbasis er tigerstaden sjette dyrest i verden ifølge den nye undersøkelsen "Worldwide Cost of Living (WCOL)" utført av The Economist Intelligence Units (EIU).

Publisert

EIUs undersøkelse har som formål å gi bedrifter pekepinn om levekostnader for medarbeidere som blir sendt utenlands.

EIU foretar undersøkelsen annet hvert år. 122 byer er med. Levekostnader i New York er utgangspunktet for rangeringen. De relative levekostnader i New York er gitt indeksverdien 100. Det betyr at i for eksempel Tokyo, som har indeksverdien 149, er levekostnadene 49 prosent høyere enn i New York.

EIUs informasjonskonsulent Jane Gardiner forteller til DinSide at undersøkelsen kan endres med hensyn til hvilken som by som utgjør basis for indeksen. For eksempel kan norske bedrifter bestille undersøkelsen på basis av Oslo som indeksverdi 100.

Oslo sjette dyrest i verden

For ett år siden var Oslo verdens fjerde dyreste by, bare slått av Tokyo, Osaka og Hong Kong. De tre asiatiske byene er fortsatt verdens dyreste for utlendinger, mens Oslo har falt tilbake til sjetteplass målt mot alle de andre byene i undersøkelsen.

Oslo har i år indeksen 113 målt mot New York. Med andre ord: det er 13 prosent dyrere å leve i Oslo. Zurich er eneste byen i Europa som det er dyrere å sende medarbeidere til enn Oslo. I Zurich er levekostnaden målt til 118. Det er altså 18 prosent dyrere for utenlandsmedarbeidere å bo i Zurich målt mot New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.