Eiendomsskatt

Oslo kommune betaler tilbake eiendomsskatten

I september starter Oslo kommune med å betale tilbake den feilaktig innkrevde eiendomsskatten for 2016 og 2017.

PENGER TILGODE? Boligeiere i Oslo som har betalt inn eiendomsskatt til kommunen for 2016 og 2017, får nå pengene tilbake inn på konto. Foto: Norges Bank
PENGER TILGODE? Boligeiere i Oslo som har betalt inn eiendomsskatt til kommunen for 2016 og 2017, får nå pengene tilbake inn på konto. Foto: Norges Bank Vis mer
Publisert

Etter at det er slått fast i flere runder i retten at Oslo kommune har innkrevd eiendomsskatt de ikke hadde krav på, vil kommunen nå begynne med å betale tilbake eiendomsskatt til Oslo-borgere.

I et brev til dem det gjelder, skriver Oslo kommunes kemnerkontor at Bystyret i Oslo 4. september vedtok å tilbakebetale hele eiendomsskatten for 2016, og en tredjedel av eiendomsskatten for boliger og fritidsboliger for 2017.

Dermed kan de som eide bolig i Oslo på dette tidspunktet, nå forvente penger tilbake.

Dette får du igjen

Eieren av boligen får ifølge brevet tilbake følgende beløp:

2016: Alle som har betalt eiendomsskatt får tilbake skatten, med renter.

2017: Eiendomsskattesatsen reduseres fra 3 til 2 promille. Du får derfor igjen en tredjedel av eiendomsskatten for boliger og fritidsboliger, med renter.

Eiendomsskatten for tomter og næringseiendom i 2017 blir ikke betalt tilbake, fordi skattesatsen for disse var 2 promille.

Rentesatsen var i 2016 på 6 prosent, mens den var 0,5 prosent i 2017 - fordi den siden 2017 følger styringsrenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer