Oslo kommune gjenåpner gjenbruksstasjoner

Men det er ikke helt fritt frem, så vær forberedt på køer og begrensninger på hva du kan sette fra deg.

GJENBRUKSSTASJON: Haraldrud Gjenbruksstasjon på Alnabru er blant gjenbruksstasjonene i Oslo som åpner 1. april.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
GJENBRUKSSTASJON: Haraldrud Gjenbruksstasjon på Alnabru er blant gjenbruksstasjonene i Oslo som åpner 1. april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gladmelding til osloborgere som har planlagt å rydde boden og garasjen i påsken: 1. april åpner de fleste gjenbruksstasjonene i Oslo kommune etter å ha vært stengt siden 18. mars. Det bekreftes på kommunens hjemmesider.

Selv om gjenbruksstasjonene åpnes, vil det være enkelte begrensninger i tiden fremover. For eksempel er åpningstidene på hverdager klokken 10–17, men det er stengt lørdag, og det er kun privatpersoner fra Oslo og næringskunder som får levere avfall. Husk å medbringe gyldig GjenbruksID.

Det er verdt å merke seg at også her oppfordres du til å holde avstand til andre personer. Minst to meter mellom deg og andre personer til enhver tid. Som en følge av det vil det færre biler slippes inn på stasjonen samtidig. Dette for å redusere smittefaren for ansatte og kunder.

Oslo kommune skriver at en konsekvens av dette vil være lange køer, og oppfordrer kundene om å vurdere behovet for å lever avfall slik situasjonen er nå. Samtidig oppfordres alle som må innom en av stasjonene om å være godt forberedt slik at besøket tar kortest mulig tid.

Disse åpner

Ellers bør du være obs på at salg av jordprodukter fra Oslokompost fortsatt er stengt og at gjenbruksstasjonene ikke tar imot ting til ombruk inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer