Oslo nær pristoppen i Europa

Det blir dyrere og dyrere å bo i Oslo. Nå er boligprisene i hovedstaden høyest i Norden, og høyere enn i Paris, Amsterdam og Berlin.

Publisert
Sist oppdatert


Oslo nærmer seg pristoppen i Europa, viser fersk statistikk fra den europeiske eiendomsmeglerorganisasjonen CEPI (European Council of Real Estate Professions).

I Oslo, som lenge har vært regnet som en billig by å bo i internasjonal sammenheng, er nå prisene for 3-romsleiligheter betydelig høyere enn i metropoler som Amsterdam, Paris, Lisboa og Berlin.

Frogner-boligene trekker opp prisnivået i Oslo.
Frogner-boligene trekker opp prisnivået i Oslo. Vis mer


Prisgap

I de tre sistnevnte byene koster en 3-roms en halv million kroner mindre enn i lille Oslo.

 • Dublin: 3,22 millioner.
 • Oslo 2,16 millioner.
 • Paris: 1,65 millioner.
 • Stockholm: 1,17 millioner.

  - Prisstigningen i Oslo har vært sterkere enn i andre europeiske hovedsteder over tid. Økningen har vært kraftig over mange år. Derfor har prisene passert prisene i andre byer, sier Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

  På topp i nord

  Den høye etterspørselen etter Oslo-leiligheter har gitt ekstra høye leilighetspriser, men også prisene for villaer er blitt høye. Trenden er den samme: Å bo i hovedstaden er dyrt.

  Både for eneboliger og leiligheter er Oslo-prisene nå høyest i Skandinavia. En villa i Oslo koster for eksempel 3,34 millioner mot "bare" 2,27 millioner i Helsingfors. En 3-roms koster en snau million mer i tigerstaden enn i Stockholm.

  - Å bo i Stockholm er antagelig noe dyrere enn tallene viser. Grunnen er det svenske systemet med bostadsrett, som mange benytter seg av, sier Tveter.

  På snittet

  Totalt sett ligger Oslo litt over midten på lista over de 15 europeiske hovedstedene tallene gjelder.

  - Boligprisene i Norge ligger nå rundt gjennomsnittet i Europa. Det er langt opp til nivået i de dyreste byene, men også et stykke ned til landene med de laveste prisene, sier Finn Tveter.

  Undersøkelsen gjelder kun prisnivået, og tar ikke hensyn til befolkningens kjøpekraft eller renteutviklingen i de ulike landene.

  Se byene med de dyreste og billigste boligene i Europa

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer