Oslo nær pristoppen i Europa

Det blir dyrere og dyrere å bo i Oslo. Nå er boligprisene i hovedstaden høyest i Norden, og høyere enn i Paris, Amsterdam og Berlin.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo nærmer seg pristoppen i Europa, viser fersk statistikk fra den europeiske eiendomsmeglerorganisasjonen CEPI (European Council of Real Estate Professions).

I Oslo, som lenge har vært regnet som en billig by å bo i internasjonal sammenheng, er nå prisene for 3-romsleiligheter betydelig høyere enn i metropoler som Amsterdam, Paris, Lisboa og Berlin.

Prisgap

I de tre sistnevnte byene koster en 3-roms en halv million kroner mindre enn i lille Oslo.

Dublin: 3,22 millioner.Oslo 2,16 millioner.Paris: 1,65 millioner.Stockholm: 1,17 millioner.

- Prisstigningen i Oslo har vært sterkere enn i andre europeiske hovedsteder over tid. Økningen har vært kraftig over mange år. Derfor har prisene passert prisene i andre byer, sier Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

På topp i nord

Den høye etterspørselen etter Oslo-leiligheter har gitt ekstra høye leilighetspriser, men også prisene for villaer er blitt høye. Trenden er den samme: Å bo i hovedstaden er dyrt.

Både for eneboliger og leiligheter er Oslo-prisene nå høyest i Skandinavia. En villa i Oslo koster for eksempel 3,34 millioner mot "bare" 2,27 millioner i Helsingfors. En 3-roms koster en snau million mer i tigerstaden enn i Stockholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer