Oslos råeste bolig akkurat nå?

Og selvfølgelig koster den mer enn blod, svette og tårer.

Alle bilder: Faksimilie fra Finn.no
Alle bilder: Faksimilie fra Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når boligannonsen er merket med "MEGET HØY PRISKLASSE", så kan du trygt anta at førstehjemslånet du klarte å grine deg til i banken ikke duger.

Og i dette tilfellet har du selvsagt helt rett: Prisantydningen er nemlig 60 millioner kroner, en sum så stor at vi selv ikke monopol-pengene våre strekker til.

Er boligprisene for høye? Norges Bank tror på ytterligere prisfall

Så hva får du?

Etter Toppen Bechs populære TV-serie har det nesten gått inflasjon i ordet herskapelig hos landets meglere, enten de nå har attraktive eller uattraktive objekter på hånden.

Her kan imidlertid Nordvik&Partners lene seg tilbake i visshet om at de har ordene i behold, for dette er riktig så lekkert.

De 776 kvadratmeterne du kan briske deg i, befinner seg i en totalrenovert murgård i noe Andreas Thorkildsen sikkert ville beskrevet som et spydkast fra Frognerparken.


Skal du på visning anbefaler vi forøvrig at du noterer mobilnummeret til megleren på stedet, det vil jo være litt pinlig hvis du bruker et av de 11 baderommene og ikke klarer å finne veien ut igjen. Boligen har forøvrig åtte ildsteder, vannbåren varme og egen rammetillatelse for å lage underjordisk garasjeanlegg. Det siste er meget praktisk, for kjøper du denne boligen må du jo også ha en bilpark som står i stil.

Hele annonsen ligger ute på Finn.no i skrivende stund og du finner den her.

Liker du dette, kommer du til å elske denne boligen, som du IKKE finner på Finn.no ...

Dyreste bolig?

60 millioner er stivt, og det er ikke mange boliger i Norge som kan fremvise en slik prislapp. I mai for to år siden var markedet blomstrende, og en Finn Sandmæl-tegnet gigant på Nesøya i Asker ble solgt for noe som hos E24.no ble beskrevet som "nær prisantydning". Denne antydningen lød da på 31 millioner for det 730 kvm store huset. Samme år ble Bærums "Frognerseter" solgt for 32,5 millioner melder samme nettsted. Huset som ligger på Lysaker har lang strandlinje og to store trebygninger.

Munkebakken koster mest

Dette blir imidlertid for småsummer å regne om vi sammenligner med omstridte og mye omtalte Munkebakken i Bærum. Boliganlegget er knyttet til avistitler som "Munkebakken blir statsministerbolig", "Vil flytte Bondevik til Munkebakken", "Forlik om Munkebakken" og "Munkebakken dyrest". Siste tittel fra lokalavisen Budstikka i mars 2008, henviser til at eiendommen ble den dyreste solgte boligen i 2007. Investor Arne Fredly kjøpte da den 829 kvm store boligen for 200 millioner fra Kjell Inge Røkke. (I følge Nettavisen skal den samme Fredly ha kjøpt den samme boligen fra Einar Nagell-Erichssen for 90 millioner i 2003.)

Munkebakken ble forøvrig midlertidig fredet av Riksantikvaren i mars i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer