Pris på borettslagsleiligheter

- Overraskende sterkt prisfall på borettslagsboliger

Prisene på borettslagsboliger falt samlet sett 0,3 prosent i fjerde kvartal av 2018.

OPP OG NED: I noen byer økte prisene på borettslagsboliger, mens i andre sank de. Samlet sett for fjerde kvartal i fjor, så NBBL en overraskende nedgang, men prisene i 2018 totalt sett viser en oppgang. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix.
OPP OG NED: I noen byer økte prisene på borettslagsboliger, mens i andre sank de. Samlet sett for fjerde kvartal i fjor, så NBBL en overraskende nedgang, men prisene i 2018 totalt sett viser en oppgang. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

De regionale tallene viser en oppgang i Oslo og Stavanger, og nedgang i Trondheim og Tromsø, og ellers om lag uendrede priser.

Boligprisene er preget av sesongmønster og fjerde kvartal er, ifølge Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), historisk et svakt kvartal.

Prisene på borettslagsboliger falt 0,3 prosent i fjerde kvartal. For 2018 under ett, har prisene økt med 2,8 prosent, viser tall fra NBBL.

- Overraskende sterkt prisfall

- En nedgang på 0,3 prosent er overraskende sterkt sett i lys av høy boligbygging, renteoppgang og økt usikkerhet i internasjonal økonomi. I det store bildet kan vi konkludere med at boligprisene har stabilisert seg og flatet ut i løpet av 2018, sier administrerende direktør Thor Eek i NBBL.

For 2019 er NBBLs hovedscenario en prisstigning på fire prosent.

- Vi holder enn så lenge en knapp på fortsatt god utvikling i norsk økonomi og tror på fortsatt boligprisvekst i 2019. Men sjansen for at vi tar feil er større enn vanlig, sier Eek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer