Leiebolig

Overtok aldri leiebolig - ble erstatningsskyldig

Leieboer ble dømt til å betale utleier 47.700 kroner i tapt husleie, samt forsinkelsesrenter og saksomkostninger.

UTSATT: Leieboeren utsatte overtakelsen gang på gang via SMS. Det endte med at vedkommende måtte betale erstatning til utleier for tapte leieinntekter selv om leieboligen aldri ble overtatt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
UTSATT: Leieboeren utsatte overtakelsen gang på gang via SMS. Det endte med at vedkommende måtte betale erstatning til utleier for tapte leieinntekter selv om leieboligen aldri ble overtatt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I april ble følgende sak lagt fram for Husleietvistutvalget (HTU): En utleier krevde at leietakeren måtte betale skyldig husleie på 47.700 kroner, samt saksbehandlingsgebyret og forsinkelsesrenter, selv om leieboeren aldri overtok eller flyttet inn i leieboligen.

HTU ga utleier medhold i kravet 3. juli 2019.

Dette betyr at leietakeren må betale totalt 48.850 kroner, i tillegg til forsinkelsesrenter av både tapt husleie og saksomkostningene.

Hvordan er det mulig at leietaker må betale selv om vedkommende aldri flytter inn?

Utsatte overtakelsen gang på gang

Jo, i ovennevnte sak inngikk leietaker og utleier en kontrakt med husleie satt til 15.900 kroner per måned. Leieforholdet skulle ifølge kontrakten starte 1. februar 2019 og kunne ikke sies opp de seks første månedene.

HTU gjorde en vanlig bevisvurdering og la det mest sannsynlige faktum til grunn for avgjørelsen. I dette tilfellet var det SMS- og e-postkorrespondanse mellom partene som ble avgjørende.

SMS-utvekslingen mellom utleier og leietaker viser at utleier ber om at partene møtes for at leietakeren skal overta boligen gjennom hele februar, mens leietakeren svarer med at hun ikke har mulighet til å møte utleieren og overta boligen på grunn av sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer