Ovnen som gir deg middag på halve tiden

Genial funksjon for deg som er lei av å vente på varmretten.

TRE MÅLEPUNKT: Slik unngår du å ta ut maten for tidlig (eller sent) dersom du er litt uheldig med hvor steketermometeret lander. Foto: ELISABETH DALSEG
TRE MÅLEPUNKT: Slik unngår du å ta ut maten for tidlig (eller sent) dersom du er litt uheldig med hvor steketermometeret lander. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er langt mellom de store hvitevarelanseringene, men den tyske hvitevareprodusenten Siemens lanserer i disse dager den nye smarte komfyrserien iQ700.

Ved første øyekast ser de ut som helt vanlige komfyrer i stilrent design. Men mer enn 130 tyske ingeniører har jobbet i over tre år for å ferdigstille serien, og innebakt i ovnen ligger i overkant av 240 ulike patenter.

De aller fleste trenger vi (heldigvis) ikke forholde oss til, de skal bare sørge for at den gjør jobben, men noen skiller seg markant ut.

Hva er det egentlig med Bosch og Siemens? Like hvitevarer, ulikt design

Middagen ferdig på halve tiden

At en ovn har integrert mikrobølgeovn er intet nytt, det har vært i produksjon siden 80-tallet, men en ny funksjon kombinerer varmluft og mikrobølger samtidig.

Denne funksjonen, som Siemens har valgt å kalle VarioSpeed, skal gjøre det mulig å steke mat på halve tiden, uten at det skal gå på bekostning av matkvaliteten. I tilllegg sparer du plass på kjøkkenet, siden du ikke trenger å ha både komfyr og mikrobølgeovn.

For eksempel tar en vanlig lasagne cirka 40 minutter i ovn før den er ferdig, med VarioSpeed-funksjonen skal den være ferdig på halve tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.