Ovnen som tenker selv

Det er sjelden man lar seg imponere over noe så enkelt som en stekeovn.

Displayet foran på komfyren loser deg gjennom programmeringsprosessen. Foto: Per Ervland
Displayet foran på komfyren loser deg gjennom programmeringsprosessen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkenet har i mye større grad enn før blitt et rom vi liker å fylle med teknologi. Og i motsetning til før, har vi nå også blitt mer opptatt av at teknologien skal ha riktig design, og ikke minst være integrert.

Og det er her Miele har satt inn støtet på sin nye serie av kjøkkenløsninger. Fyndordene er innovativ teknologi og integrasjon, og at de ulike hvitevarene (som forresten har fått en sort omlakkering) skal harmonere med hverandre.

Les også: Nå kommer de intelligente klesskapene

Nesten en egen kokk

Denne stekeovnen er et sånt produkt. Den er en fryd for øyet, og ikke minst et fullautomatisk svar på vår hektiske hverdag. Det nyttigste er kanskje at den kan ha middagen din klar når du kommer hjem fra jobb.

Vi lot administrerende direktør i Miele, Dag Steenfeldt-Foss vise og forklare kjøkkenrevolusjonen:

- Her kan du altså kan putte lammesteiken inn i ovnen om morgenen, sette på kjølerfunksjonen, stille inn hvor mye steiken veier, og når du vil stekingen skal starte. Senere kan du vende hjem til en saftig og rosa steik, sier en entusiastisk Steenfeldt-Foss.

Hemmeligheten skal være et trådløst termometer som sørger for riktig stekeprosess.

Se video der Dag Steenfelt-Foss demonstrerer ovnen:


Gass, elektrisk eller induksjon?

Bakst med skorpe

Hvis du helst vil slippe arbeidet med å pensle baksten, kan ovnen lokke med å ta seg av den delen også. På siden av ovnen sitter et sugerør som vil avgi damp under stekingen, noe som skal gi en passe hard skorpe, i tillegg til en fin overflate

Her kan du også velge hvilken bakst ovnen skal forholde seg til. Om det for eksempel er rundstykker eller muffins. Om det er med eller uten frukt, og om du vil ha et passe eller mørkere stekeresultat.

Når du har fortalt ovnen hva som skal inn i ovnen, vil den også fortelle deg på hvilken rille du skal sette brettet i, og i displayet vil du kunne se hvor lang tid det tar før baksten er ferdigstekt.

Aldri mer rengjøring

Ovnen har også selvrensende katalyseemalje, der alle veggene vaskes ved hjelp av såkalt PerfectClean etter hvert bruk.

Prisen? Drøye 60.000 norske kroner. Det koster å være på topp ...

Snart kommer også ovnen Inspiro fra Electrolux på markedet, som skal gjøre omtrent det samme. Den er litt mindre, men også "litt" billigere. Forventet utsalgspris er rundt 17.000 kroner.

Flere bilder av ovnen under her:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer