Studentboliger

På jakt etter studenthybel?

Huskeliste til deg som skal leie.

SJEKK KONTRAKTEN: På jakt etter studentbolig? Husk å sjekke kontrakten før du skriver under. Foto: Berit Njarga.
SJEKK KONTRAKTEN: På jakt etter studentbolig? Husk å sjekke kontrakten før du skriver under. Foto: Berit Njarga. Vis mer
Publisert

Denne sommeren fikk 98 000 søkere tilbud om studieplass rundt om i landet. Det er 4.176 flere enn i fjor, viser tall fra Samordna opptak.

Og enda har ikke alle restplassene blitt delt ut.

Med et stadig økende studenttall blir det også flere studenter som kjemper om studentboligene, og dermed flere som må inn i et allerede presset privat leiemarked.

Forbrukerrådet skriver på sine sider at de får mange spørsmål knyttet til husleie og mange husleiesaker kan ende i tvister som må løses i Husleietvistutvalget.

Derfor gir de nå noen tips til hva du bør tenke over hvis du er på husjakt.

Kontrakt

Om du skal leie sammen med andre, bør alle navnene være nevnt i kontrakten. Eventuelt bør dere ha hver deres kontrakt. Forbrukerrådet mener nemlig alle bør stå ansvarlige overfor utleier, slik at ikke én person blir sittende igjen som svarteper om noe går galt. Får dere bare én kontrakt kan dere eventuelt inngå kontrakter dere imellom.

Alt du har skriftlig står mye sterkere. Sørg derfor for å ha en skikkelig kontrakt med utleier. DinSide har en du kan laste ned, og Forbrukerrådet.no har også kontrakter på sine nettsider. Disse kan du også bruke for å sjekke at kontrakten du eventuelt har fått utdelt inneholder det den burde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer