På møbelfest i Milano

Er du interessert i design eller interiør er det bare ett sted du bør være denne uken: Milano.

Publisert
Sist oppdatert

Interiør- og designinteresserte flokker til Milano neste uke for en av verdens viktigste interiørmesser; møbelmessen i Milano.

Messen i Milano er ikke bare en lukket fagmesse for bransjen, men en folkefest som setter preg på byen i en hel uke.

Er du interessert i design og interiør, er dette et av årets viktigste begivenheter. Er du tilfeldig turist, kan du få like mye ut av arrangementet, det gjelder bare å vite hvor - når - og hvordan.

Sjekk selv: Hva er boligen din verdt?

Gyllent triangel

Messeområdet er digert, det går over tre plan, og har hele 18 haller.
Foto: Nora Aartun
Messeområdet er digert, det går over tre plan, og har hele 18 haller.
Foto: Nora Aartun

Vis mer
Møbelmessen er først og fremst en salgsmesse. På Missonis stand i fjor var det hektisk aktivitet.
Foto: Elisabeth Dalseg
Møbelmessen er først og fremst en salgsmesse. På Missonis stand i fjor var det hektisk aktivitet.
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Vi begynner med når: Fra onsdag 16. april står design på dagsordenen, over absolutt hele byen, og det skal godt gjøres å unngå å få med seg noen arrangementer.

Ønsker du å oppsøke begivenhetene anbefaler vi at du tar turen til ett eller flere av følgende tre områder:

 • Rho Fiera, selve messeområdet
 • Zona Tortona, i gamle fabrikker og filmstudioer
 • I sentrum, nord for katedralen.

Selve messen

Møbelmessen, iSaloni Mobile, er stort sett en lukket fagmesse, fra 16. - 21. april, men åpner også for publikum søndag 20. april.

Det gigantiske messesenteret i Milano ligger cirka en halvtime med tog fra sentralstasjonen, og stoppet heter Rho Fiero. Messeområdet er digert og ganske uoversiktelig, messen har hele 18 haller over flere plan - og det er bare å glemme å få med seg alt. Vi anbefaler at du setter deg ned med katalogen når du kommer, og finner ut hvilke produsenter, eller hvilke typer møbler du er interessert i. I år er det også mange kjøkken- og baderomsprodusenter som stiller ut.

Vi anbefaler også en tur innom den delen av messen som heter Salone Satellite, som er for studenter og nyetablerte firma.

Tips: De morsomste nyhetene pleier du å finne i hall 5, 8 og 12.

På nett: iSalone Mobile
Transport: Ta tog eller bane til Rho Fiero (rød linje)

Zona Tortona

Fordelen med å dra på møbelmesse er klar: Det er alltid muligheter for å sette seg ned og hvile beina. Hengekøyene på danske Fatboys stand i Zona Tortona var populære i fjor.
Foto: Nora Aartun
Fordelen med å dra på møbelmesse er klar: Det er alltid muligheter for å sette seg ned og hvile beina. Hengekøyene på danske Fatboys stand i Zona Tortona var populære i fjor.
Foto: Nora Aartun Vis mer


Sørvest i Milano ligger området Zona Tortona, og denne uken i april flytter en rekke designere og produsenter inn i gamle fabrikkbygninger og tomme filmstudio.

Tips: Begynn med Via Tortona, her er de største produsentene samlet i større komplekser.

På nett: Zona Tortona
Transport: Det går skyttelbusser fra sentrum, blant annet fra Triennaleparken, men vi anbefaler at du tar banen til Porta Genova eller San Agostino (grønn linje)

Sentrum

Du trenger imidlertid ikke reise ut av bykjernen for å få med deg begivenhetene. I hovedgatene nord for La Scala og Duomo.

Vi anbefaler at du tar utgangspunkt i Via Manzoni og følger strømmen, enten vest til Triennale-parken, nordover til Brera-området, eller øst mot San Babile.

Ron Arads stoler i Triennaleparken var populære blant både store og små i fjor.
 Foto: Elisabeth Dalseg
Ron Arads stoler i Triennaleparken var populære blant både store og små i fjor.
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Tips: Hold godt på lommeboken. Innimellom møbelbutikkene ligger motebutikkene tett, og det er fort gjort å glemme at euroen ikke er så gunstig mot kronen som dollaren og pundet. Milano er dyrt.

På nett: Klikkbart sentrumskart
Transport: Ta banen til Duomo (gul eller rød linje)

Folkefest

Siden det meste av bransjen samler seg i Milano på denne tiden, benytter de fleste produsentene og designerne anledningen til å invitere til fest. Fra sekstiden, hver kveld, er det små og store cocktailselskaper, eller mer uformelle visninger - og det serveres nydelig mat og drikke.

En fin guide til de ulike showrommene og cocktailløypen finner du på nettsidene til det italienske magasinet Interni. (De er for tiden under oppdatering, men er nok oppe og går før arrangementene starter onsdag 16. april.)

Tips til førstegangsreisende:

Vi anbefaler tre ting for at turen skal gli smertefritt:
 • Gode sko
 • Vann
 • Kart eller guidebok

 • Les også: Slik overlever du jobbreisen.


  Her kan du gå fra butikk til butikk, fra showrom til showrom, og ta møbelnyhetene i skue, mens du nipper til et lite glass - og det meste er gratis. Merk at italienerne har en sober, kontinental drikkekultur. Ikke still deg foran baren og bøtt nedpå. Det er mye bedre å gå videre til neste sted.

  Tips: Ser du en lang kø utenfor et showrom, gå forbi. Da er det sannsynligvis en fest som krever invitasjon, og har du ikke det, kan du glemme å komme inn. Vaktsystemet er ekstremt rigid, og du kan risikere å stå i kø i timesvis, for så å bli avvist i døren. Gå heller for de stedene der det ikke er noen utenfor.

  DinSide Bolig rapporterer også fra årets messe - følg med.

  Her finner du årets norske møbelnyheter

  Fredag kveld pleier det å være fest i Zona Tortona-området. Her fra i fjor, på Superstudio Piu, der en rekke utstillere har sin egen lille mini-messe. Foto: Elisabeth Dalseg
  Fredag kveld pleier det å være fest i Zona Tortona-området. Her fra i fjor, på Superstudio Piu, der en rekke utstillere har sin egen lille mini-messe. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer