På møbeljakt i ferien?

Se opp for tyvegods i bruktbutikker og på markedene.

Det føles godt å gjøre kupp på bruktmarked, men dessverre er det ofte her tyvegods omsettes.  Foto: Colourbox.com
Det føles godt å gjøre kupp på bruktmarked, men dessverre er det ofte her tyvegods omsettes. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe souvenirer som er laget for å være nettopp det, er muligens storindustri, men stort sett forbeholdt barn og teite tanter.

I stedet bruker gjerne vi nordmenn ferien til å jakte på møbelskatter. Slik at når noen spør, kan vi fortelle at "dette teppet prutet jeg til meg på souken i Marrakech" og "disse lysestakene kjøpte jeg på loppis i Paris". Og med på kjøpet følger gjerne en historie. Om hvordan selgeren reddet både den ene og den andre skatten fra et rivningsklart hus, ut av en brennende prestegård, eller fra barndomshjemmet - før kreditorene klarte å slå kloa i dem. (Finanskrisen har gitt grobunn for mange fine og rørende historier, må vite.)

Slike historier egner seg kanskje som festlige anektdoter over en middag, men de er dessverre gjerne milevis fra sannheten. For det er ikke alltid det er dødsbo, eller finanskrisebo som selges.

Les også: Nå skal møblene fortelle historier.

Designkupp i Danmark

At våre naboer i sør er langt mer designbevisste enn oss nordmenn, er ingen godt bevart hemmelighet. Det finnes knapt et dansk hjem uten en syverstol eller en PH-lampe. Dette har også tyvene fått med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer