På tide å finne frem sølvet?

Se hvorfor alle burde starte å spise med sølvskje.

Det er ikke bare pent å dekke med sølv, det har også en gunstig antibakteriell effekt.  Foto: Per Ervland
Det er ikke bare pent å dekke med sølv, det har også en gunstig antibakteriell effekt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det at noen er født med sølvskje i munnen, brukes gjerne for å beskrive at noen har fått en litt bedre start på livet enn allmuen. Ifølge Bunadsølv.no stammer uttrykket fra England, og peker på tradisjonen med at faddere gir en sølvskje i dåpsgave, dersom de har råd til det. Uttrykket peker imidlertid ikke bare på dåpsbarnas heldige økonomiske situasjon, for sølv har en annen heldig effekt: Det er bakteriehemmende.

– Man får litt sølv i seg når man spiser, noe som gjør at man holder seg frisk, sier Martine Marthinsen, markedsansvarlig i Th. Marthinsen sølvvarefabrikk til DinSide.

Dette støttes opp om av kokken Tom Victor Gausdal, som har valgt å bruke sølvbestikk i sin restaurant på Strand Hotell i Bærum.

– Jeg har alltid drømt om å ha sølv på bordet, sier Gausdal. Dette er ikke bare fordi det dreper bakterier, men det har også en annen effekt som mesterkokken setter pris på.

– Om man først skal ha metall i munnen, er sølv best. Det gir ingen smak. Vi ser at mange er poptatt av at det skal være god kvalitet på råvarer, og da bør man også være opptatt av hva man spiser av - eller med, sier Gausdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer