På tide å ta hekken?

Dette bør du tenke på før du går i gang.

Har du ikke tatt den før, er det virkelig på tide.  Foto: colourbox.com
Har du ikke tatt den før, er det virkelig på tide. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nok en kald og snøfull vinter, har snøen nå smeltet helt, i store deler av landet. Men når den først forsvinner, er det mange som angrer på at de ønsket den bort. For tilbake står en hage som roper på hjelp, stell og kjærlighet.

At en hekk er et langt hyggeligere skille mellom din og naboens hage enn et gjerde, må du betale for med arbeid. Om du da ikke er av dem som betaler andre for å arbeide. Så nå er det bare å brette opp armene, ta på hanskene, og sette i gang.

Få skattefri hjelp i hagen

Før du begynner

Før du tar hekkesaksen fatt, bør du tenke igjennom et par ting. Landskapsarkitekt Ulrika Sommer har følgende tips:

Planlegg – vurder hekken og planlegg hva du skal gjøre. Hvilke behov har hekken? En lett stussing, formklipping, eller en ordentlig klipp? Avhengig av hekkens alder og type kan du gå frem på ulike måter.Resultat – hvordan vil du at hekken skal se ut når den er klar? Hver klipp stimulerer veksten. Så klipp ofte om du vil at hekken skal bli tettHa det gøy! – la hekklippingen bli et årlig ritual. En morsom greie å se frem mot når sommeren nærmer seg. Inviter over naboer og familie når alt er klart for å beundre resultatet.Bra verktøy – godt verktøy gir bedre resultat, så enkelt er det. Se over dine redskaper for å være sikker på at de er i den beste stand, eller invester i nye redskaper. Sørg også for å ha en lang skjøteledning dersom du har elektriske redskap og sakser. Ergonomi – sørg for å stå i en komfortabel høyde ved hjelp av en liten trappestige som du lett kan flytte rundt.Hvem er sjef i hagen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer