Snekre pallekarm

Pallekarm snekret på 20 minutter

Har du noen gamle plankebiter liggende, kan du fint lage pallekarm selv. Denne ble snekret på under en halvtime - se video av hvordan vi gjorde det!

HJEMMESNEKRET PALLEKARM: Denne pallekarmen var lett å lage på 20 minutter. Den består av åtte like lange terrassebord. Hver vegg er to planker skrudd fast ved siden av hverandre i oppmålte klosser brukt som lekter. Så skrudde vi sammen alle de fire langsidene i hjørnene slik at det ble en ramme. I bunnen la vi en fiberduk som vi spikret fast i hver vegg på innsiden før vi fylte med på med lecakuler, jord og plantet i jordbær. Rundt hele kanten festet vi kobbertape på til slutt for å holde sneglene unna bedet. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vil lage til en liten kjøkkenhage med friske urter og salat, kan du enkelt plante dette i en litt større blomsterpotte eller i en trekasse med god drenering.

Men mange foretrekker å dyrke spiselige planter i pallekarm, og pallekarmen kan også gjøres om til et lite drivhus med tak eller lokk på, hvis du senere ønsker å supplere med urter som krever litt varmere vekstforhold, for eksempel.

Pallekarm er ikke bare praktisk, det er også ganske enkelt å bygge selv. Her får du tipsene!

Før du bygger pallekarmen

- Før du bygger pallekarm er det viktig å tenke på hva du har lyst til å dyrke i den. Trenger røttene mye jord slik at pallekarmen må være høy, eller holder det med en lavere pallekarm?

Det råder Sissel Rosenfeld, daglig leder hos Bokashi Norge.

Vil du ha flere pallekarmer ved siden av hverandre er det også viktig å tenke på hvordan du skal komme til hvert enkelt bed. Er det for eksempel nødvendig å komme til med en trillebår mellom to høye bed, må de plasseres lenger fra hverandre enn hvis du har to lave bed ved siden av hverandre.

Så må du ha klart for deg hvor mye du vil dyrke i pallekarmen, opplyser Rosenfeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.