Pant og avgift på kapselkaffe

Nå bør du ikke kaste dem i søpla lenger.

Snart innføres pant på kaffekapslene her til lands, akkurat som i Østerrike. Foto: Per Ervland
Snart innføres pant på kaffekapslene her til lands, akkurat som i Østerrike. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert 1. april 2013 og var således årets aprilspøk fra DinSide. Gikk du på den?

Nordmenn over 15 år drikker fem kopper kaffe i gjennomsnitt hver dag, og dermed er Norge i verdenstoppen når det gjelder kaffeforbruk; kun slått av Finland.

Spesielt har mengden økt etter at kapselmaskinene kom for fullt, og mange produsenter har kastet seg på bølgen og lager både kaffemaskiner og kapsler. Det var Nestlé som var først ute her til lands med sitt Nespresso-system, mens både Bosch (Tassimo), Philips (Senseo) og Nescafé (Dolce Gusto) også har sikret seg markedsandeler.

Sammenlignet med traktekaffe er prisen vesentlig høyere pr kopp på disse maskinene. For et par uker siden så vi på hva kapselkaffen koster, der Nespresso-kapslene var dyrest med 3,50 kroner i snitt pr kopp.

TEST: Dolce Gusto kaffemaskinTEST: Philips Senseo kaffemaskinTEST: Bosch Tassimo kaffemaskinTest av kaffemaskiner (inkl Nespresso)Guide: Slik kjøper du kaffemaskin

Pant og miljøavgift

Dersom Regjeringen får det som de vil, kan kaffekoppene bli langt dyrere senere i år. I et lovforslag lagt frem av miljøvernsminister Bård Vegar Solhjell ønsker Regjeringen å innføre både pant og avgift på kapslene fra 1. juli i år. I forslaget foreslås miljøavgiften på kaffekapsler å settes til kr 2,20 pr enhet, mens pantesatsen blir på én krone. Dermed blir mange av de populære kapslene dobbelt så dyre i innkjøp som de er i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer