Parkett eller laminat?

Parkett er ikke alltid beste løsning

Særlig i ett tilfelle kan det være best å velge laminat.

FORSKJELL?: Er dette parkett eller laminat? I dag er laminatgulv av såpass god utforming at det ofte er umulig å se forskjell. Kvalitetsmessig er det enda visse forskjeller på parkett og laminat. Så hva bør man velge? Svaret får du i denne artikkelen. Foto: Linn M. Rognø.
FORSKJELL?: Er dette parkett eller laminat? I dag er laminatgulv av såpass god utforming at det ofte er umulig å se forskjell. Kvalitetsmessig er det enda visse forskjeller på parkett og laminat. Så hva bør man velge? Svaret får du i denne artikkelen. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

I dag er det titusenvis av ulike typer gulvbelegg å velge mellom, og til og med vegg-til-vegg-teppet har etter mange år dukket opp igjen i trendbildet.

De fleste av oss velger derimot å pryde gulvet med enten parkett eller laminat, som gjerne oppleves som praktisk, slitesterkt, stilrent og lett å rengjøre.

Når man skal velge hvilken type gulvbelegg som passer best i huset, er det samtidig mye du bør ta hensyn til. Her spiller selvsagt kvalitet og pris inn, men også aktiviteten i heimen.

Så hva bør du vite før du tar et valg?

To fagfolk tipser deg.

Forskjell mellom parkett og laminat

Hovedforskjellene mellom parkett og laminat er flere.

– Parkett er et naturprodukt som gir et naturtro og ekte inntrykk, både visuelt og fysisk, sier Yngve Grindheim ved Gulvspesialisten.

– Laminat er samtidig et særdeles slitesterkt alternativ, men som kan oppleves noe kaldere og hardere enn parkett, forklarer han videre.

Gulvprodusenten Pergo fant opp laminat for 35 år siden, og Susanne Lantau, marketing manager ved Pergo, forteller at det har skjedd en hel del innen produktutvikling siden den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer