Pass deg for denne fastrentefellen

Har du flytteplaner, bør du ikke binde renten.

Er det sannsynlig at du kommer til å flytte i løpet av en periode Foto: COLOURBOX
Er det sannsynlig at du kommer til å flytte i løpet av en periode Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange kan forutsigbarheten i å binde renten på boliglånet virke fristende, selv om fastrenten nå er relativt høy i forhold til den flytende renten.

Men risikoen du tar ved å binde renten er ikke bare at den flytende renten vil ligge lavere de neste tre, fem eller ti årene du kan binde den, men at fastrenten på lån faller. Skulle du ønske å innfri fastrentelånet før bindingstiden er omme, kan du risikere å måtte betale overkurs.

Dersom du flytter, og selger boligen du har tatt opp lån med sikkerhet i, vil du i de aller fleste tilfeller også måtte innfri lånet. Enkelte banker lar deg bytte sikkerhet for lånet, for eksempel om du kjøper en bolig som er verdt det samme - eller mer, men dette hører til unntaket, snarere enn regelen.

Finn billigste rente - flytende eller fast - med DinSides Boliglånskalkulator

Rekordlav styringsrente ingen sikkerhet

Selv om styringsrenten er rekordlav, betyr ikke dette at du er sikker. Det er nivået på fastrenten som er avgjørende, ikke styringsrenten eller den flytende renten. De beste fastrentetilbudene med ti års bindingstid ligger i overkant av 5,40 prosent. Dersom renten på nye fastrentelån med samme forfallstidspunkt som ditt har falt i forhold til dette den dagen du vil løse det inn, for eksempel på grunn av flytting, vil du måtte betale overkurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer