Pass deg for levende lys og nystekte boller!

La deg ikke narre av eiendomsmeglerens lure knep. Selv om megleren skal ta vare på både kjøpers og selgers interesser, er lønnen hans avhengig av selgers betaling samt provisjonen av salgssummen. Regn alltid med at megleren bruker sin erfaring til å oppnå høyest mulig pris.

Publisert

For de fleste er boligkjøp en følelsessak. Dersom man får en god følelse når man ser på en bolig, er det lettere å bruke mye penger for å sikre seg den boligen. Men husk at ved bolighandel er ikke førsteinntrykket alltid korrekt.

Vi viser deg vanlige triks megler og selger benytter for å gi deg et positivt inntrykk av boligen. La ikke knepene sløve din kritiske sans og styre kjøpelysten.

Meglers råd til selger

Eiendomsmegleren vil alltid anbefale selgeren å ha det ryddig og rent i og rundt boligen under visning. Dersom leiligheten er overmøblert, vil selgeren ofte fjerne noen av møblene for å gi inntrykk av god plass. Dersom selger har flyttet fra leiligheten, vil rådet være å la noen møbler stå igjen.

- Boligkjøpere vil ha et hjem, ikke en samling vegger og gulv, sier megler Siv Iren Helle i NOR Eiendomsmegling i Bergen.

De fleste mennesker lar seg ubevisst sjarmere av levende lys, fyr i peisen og en duft av nystekte boller. Dette anbefaler mange meglere at boligselgeren benytter seg av. Husk det når du koser deg i hus som dufter av stearinlys og bakverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer