Pass deg for timeshare-handlerne

Første bud i all timeshare-handel: Alt som er for godt til å være sant, er det.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er timeshare? Det er en tidspart som gir rett til å bruke en leilighet med fellesanlegg i en bestemt periode i året. Bruksretten deles med andre.

Hva er omkostningene? Du må betale innskudd for å bli eier av en tidspart. I tillegg tilkommer utgifter til vedlikehold, fellestjenester og adminstrasjon.

Rå salgstriks: Timeshare-selgernes salgsmetodikk har med rette blitt kritisert. Mat og drikke har blitt spandert, og det har blitt lovet rabatter. I de verste tilfellene har også folk blitt presset til å signere kontrakter og til å betale på forskudd.

Gode råd for timeshare-kjøpere

Tenk deg godt om: Skriv aldri under en kontrakt med en gang. Forhør deg med advokat og Forbrukerrådet før du undertegner.

Uferdig anlegg: Kjøp aldri en andel i et usett ferieanlegg. Er ikke byggearbeidene satt i gang, bør du tenke deg grundig om. Sjekk hvilken sikkerhet som gis for innbetaling på andelen hvis anlegget ikke blir ferdigstilt, eller hvis det blir forsinket.

Betaling: Ikke betal på forskudd. Ikke gi noen fullmakt til å overføre penger fra bankkontoen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer