Pass deg for tvangssalgfellene

De billige boligene kan ha en kostbar bakside...

Tvangssalg gir muligheter for gode priser for kjøper, men du skal være klar over de spesielle vilkårene før du kaster deg inn i budrunden.  Foto: Finn.no
Tvangssalg gir muligheter for gode priser for kjøper, men du skal være klar over de spesielle vilkårene før du kaster deg inn i budrunden. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som holdt igjen boligkjøpet i påvente av lavere priser i vår, har foreløpig ventet forgjeves. Prisene har steget jevnt og trutt hver måned siden nyttår, og statistikken fra mai var bedre enn normalt: I snitt steg norske boligpriser med 1,3 prosent, korrigert for sesongvariasjoner.

Selv om prisene er på vei tilbake mot toppnivået i fjor sommer, er det fortsatt sjanser til å gjøre gode kupp. En av dem er å kjøpe bolig på tvangssalg. I skrivende stund er rundt 30 boliger annonsert som tvangssalg på Finn.no. Det fungerer imidlertid ikke på akkurat samme måte som vanlig boligsalg, så dersom du vurderer å kjøpe bolig på tvangssalg bør du sette deg godt inn i prosessen i forkant.

Har gjelden vokst deg over hodet? Sjekk om du kan få gjeldsordning med DinSides Gjeldsordningskalkulator.

Lang budrunde

Glem stramme budfrister på et par timer - eller minutter. Når det kommer til tvangssalg har et hvert bud som legges inn en bindingstid på seks uker. I praksis vil dette si for de fleste at de ikke kan by på andre boliger i denne perioden.

- Dette er i første rekke begrunnet med at medhjelper skal rekke å holde budrundee, saksøker skal godkjenne budets størrelse, og så skal saken med budet sendes til domstolen for stadfestelse, sier Advokat Torolv Sundfør i Advokatfirmaet Aaserød til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer