Budrundetaktikk om høsten

- Pass på at «boligkuppet» i høst også er et kupp når du vil selge seinere

Flere boliger til salgs, større konkurranse blant interessentene og usikkerhet om prisutviklingen framover vil prege høstens budrunder, ifølge BI-ekspert.

INTERESSERT I BOLIG: Flere kommer tilbake fra ferie og tar opp jakten på drømmeboligen i disse dager. Selv om det kan koke mer i budrundene, er det viktig å holde hodet kaldt. Husk at det kan dukke opp en ny drømmebolig rundt neste sving. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
INTERESSERT I BOLIG: Flere kommer tilbake fra ferie og tar opp jakten på drømmeboligen i disse dager. Selv om det kan koke mer i budrundene, er det viktig å holde hodet kaldt. Husk at det kan dukke opp en ny drømmebolig rundt neste sving. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En lang, varm sommer med mulighet for å finne drømmeboligen, med faren for å havne i «fellesferiens boligfelle» hengende over deg, er over.

Høst betyr at flere objekter legges ut for salg, men også at konkurransen om boligene på markedet tar seg opp. Dette vil nok påvirke budrundene.

- Det er nok en del unge førstegangskjøpere som tar med seg foreldre på visning i høst, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1.

Foreldre som er villige til å øke egenandelen din det lille du trenger, kan være gode hjelpere i budrunden, ifølge ham.

Flate priser om høsten

Dag Jørgen Hveem, høyskolelektor ved BI, tror at budrundene også kan bli preget av kjøpere med dårlig tid på grunn av skolestart og andre frister.

- En viss usikkerhet om hvor boligprisene går vil også ha noe å si. Mange eksperter spår utflating, og mange vil være usikre på hvor høye bud de skal legge inn for å få tilslaget på sin «drømmebolig», sier Hveem.

Ser vi på Eiendom Norges oversikt over prisutviklingen på boliger de siste årene, er tallene ganske flate i høstmånedene, men i fjor så vi også en nedgang fra august til november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer