Dyrevern:

Pass på denne nå

Nå bør du være forsiktig med å bruke robotgressklipperen seint.

FORSIKTIG: Dersom du har robotgressklipperen innstilt på kveldstid, bør du tenke deg om to ganger. Foto: UlfsFotoart / Shutterstock / NTB
FORSIKTIG: Dersom du har robotgressklipperen innstilt på kveldstid, bør du tenke deg om to ganger. Foto: UlfsFotoart / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren nærmer seg, og pinnsvinene begynner å utforske hagene våre på kvelds- og nattestid. Dessverre utgjør hagearbeid en reell risiko for disse sjarmerende skapningene.

Pinnsvinforsker Beate Strøm Johansen ved Universitetet i Agder har tidligere fortalt til Huseierne at pinnsvin kan bli skremt av durende klippemaskin på vei mot dem, men det ligger i pinnsvinets natur ikke å stikke av, men i stedet å sette piggene ut. Dermed går det galt.

- Et vanlig råd for å unngå gressklipperskade er å ikke sette på klipperne om natta, siden pinnsvin er nattaktive. Helt sikret er man imidlertid ikke, forteller Johansen til Huseierne.

Pinnsvin er også «nær truet» ifølge Artsdatabanken.

Slik reduseres risikoen

Mens det ikke finnes eksakte tall på ulykker som involverer pinnsvin, er det viktig å være oppmerksom på behovet for forebyggende tiltak.

Vi tok en prat med Emma Birgersson, nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Stihl, for å lære mer om problemet og finne ut hvordan vi kan redusere risikoen for våre piggete hagegjester.

Vær oppmerksom på faresignalene

Birgersson påpeker at det mangler en samlet statistikk over ulykker med pinnsvin og andre små dyr under hagearbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer