Pastarester

Pass på dette

Om du har spagettirester er det flere ting du bør tenke på.

PASTARESTER: Det er fort gjort å koke for mye pasta. Men hvordan bør du egentlig oppbevare spagettirestene? det får du svaret på her! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er fort gjort å koke for mye pasta. Men hvordan bør du egentlig oppbevare spagettirestene? Det er spesielt én ting du bør være ekstra oppmerksom på.

- Om du har latt pastarestene stå for lenge i romtemperatur, bør de kastes, sier Cathrine Signe Svindland, seniorrådgiver i Mattilsynet til DinSide.

Nedkjølingen tar nemlig for lang tid om du ikke legger pastaen rett i mindre beholdere og raskt inn i kjøleskapet. Dette gir nemlig grobunn for bakterier.

- Dersom pastaen blir stående lenge i romtemperatur kan du bli syk av giftstoffene som produseres av bakteriene Bacillus Cereus og Stafylokokker, sier Svindland.

Hun forteller videre at bakterien Becillus Cereus og giftstoffet til Stafylokokker overlever koking, og at de kan gi magesmerter, oppkast og diaré. Hun anbefaler derfor at du ikke lager mer pasta enn du trenger til hvert måltid.

Tips om du har pastarester

Men, om det har seg slik at du sitter igjen med pastarester er det lurt å vende inn noen dråper olivenolje i pastaen før du setter den i kjøleskapet. Da vil du unngå at pastaen kleber seg sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer