Pastarester

Pass på dette

Om du har spagettirester er det flere ting du bør tenke på.

PASTARESTER: Det er fort gjort å koke for mye pasta. Men hvordan bør du egentlig oppbevare spagettirestene? det får du svaret på her! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er fort gjort å koke for mye pasta. Men hvordan bør du egentlig oppbevare spagettirestene? Det er spesielt én ting du bør være ekstra oppmerksom på.

- Om du har latt pastarestene stå for lenge i romtemperatur, bør de kastes, sier Cathrine Signe Svindland, seniorrådgiver i Mattilsynet til DinSide.

Nedkjølingen tar nemlig for lang tid om du ikke legger pastaen rett i mindre beholdere og raskt inn i kjøleskapet. Dette gir nemlig grobunn for bakterier.

- Dersom pastaen blir stående lenge i romtemperatur kan du bli syk av giftstoffene som produseres av bakteriene Bacillus Cereus og Stafylokokker, sier Svindland.

SPAGHETTI: Med dette tipset har du åpnet spaghettipakken på bare et lite sekund! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Hun forteller videre at bakterien Becillus Cereus og giftstoffet til Stafylokokker overlever koking, og at de kan gi magesmerter, oppkast og diaré. Hun anbefaler derfor at du ikke lager mer pasta enn du trenger til hvert måltid.

Tips om du har pastarester

Men, om det har seg slik at du sitter igjen med pastarester er det lurt å vende inn noen dråper olivenolje i pastaen før du setter den i kjøleskapet. Da vil du unngå at pastaen kleber seg sammen.

- Pass alltid på å ta spagettien ut av kjelen slik at den avkjøles raskt og rør inn noen dråper med olje, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver og kokk i MatPrat.

Om du glemmer å vende inn litt olje og du ser at spagettien har klistret seg sammen, trenger du ikke kaste restene. Det finnes nemlig måter å redde den på:

- Et veldig godt tips å helle kokende vann over pastaen om den har klebet seg sammen, har gjort det et par ganger selv, sier Hansen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer