Hagearbeid på høsten

Pass på høstens hagetabbe!

Du må gjerne fortsette med hagearbeid selv om høsten er her - men én ting må du for all del vente med til våren igjen.

HAGEARBEID PÅ HØSTEN: Det er mye du kan gjøre i hagen når høsten er kommet, men én ting bør du droppe. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- Jeg pleier å si at om høsten er det lite du , men mye du kan gjøre, sier Marianne Utengen, fagansvarlig hos Det norske hageselskap.

Så hvordan gjøre hagen høstklar?

Ekspertene gir deg sine nøkkeltips her!

Pause gjødslingen

Nå som sommeren er på hell, bør du nyte blomsterprakten i hagen og eventuelt vanne hvis det er veldig tørt, mener Marit Hauken, forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).

- Litt organisk gjødsel synes jeg det kan være lov å gi tidlig på høsten, så sant den blandes godt inn i jorda. Det vil gi en god start for plantene til neste vår, sier hun.

Men så er det veldig viktig at gjødsling settes på pause, og at du venter med dette til våren når plantene skal vokse og trenger næring, presiserer Hauken.

Hvorfor pause gjødslingen på høsten?

Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn, forklarer at høsten er perioden plantene forbereder seg på hvile, klorofyll trekkes tilbake til røttene for å lagres til neste vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer