Pass på når du vasker blomstervaser

Gjør du denne kjøkkentabben?

Else Liv Hagesæther har skrevet boken «Rent: Enkelt og greit», og har de siste 30 årene jobbet som rådgiver med renhold og serviceoppgaver.
Else Liv Hagesæther har skrevet boken «Rent: Enkelt og greit», og har de siste 30 årene jobbet som rådgiver med renhold og serviceoppgaver. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som priser seg lykkelig over at oppvaskmaskinen er oppfunnet. Men selv om du er så heldig å eie en slik maskin, finnes det fortsatt stunder når du må ta i bruk den gode, gamle oppvaskbørsten.

Vinglass, karafler, vaser, sølvtøy, matkniver, gryter og steikepanner bør nemlig vaskes for hånd, så sant de ikke har superkrefter og tåler en støyt eller to.

Til tross for at oppvaskbørsten kom lenge før oppvaskmaskinen, så er det ikke alle som er klar over hvordan du bør behandle den. En oppvaskbørste er nemlig ikke så anvendelig som du tror.

Er det nødvendig med julerengjøring? Dette mener rengjøringseksperten

– Kan overføre bakterier

Rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther råder folk til å være forsiktig med å bruke børsten til å vaske alt.

– Når jeg vasker blomsterglass bruker jeg egen oppvaskbørste, fordi blomstervannet er veldig forurenset. Dersom du bruker oppvaskbørsten til andre ting etterpå, kan det overføre en del bakterier, sier Hagesæther til DinSide.

Et lurt tips kan være å ha to eller tre oppvaskbørster tilgjengelig.

Når en børste har sett sine bedre dager, pleier Hagesæther å tildele dem nye oppgaver. Den ene får for eksempel vaske blomstervaser, mens den andre får vaske steikepanner.

Slurver du med oppvasken? Disse kan overta hjemmet ditt!

Viktig å rengjøre børsten

Men du trenger selvsagt ikke å ha en mengde oppvaskbørster som har ulike formål. Dersom du synes èn holder i bøtter og spann, må du heldigvis ikke å kaste børsten etter at du har vasket en blomstervase.

– Skyll blomstervasen godt med varmt vann, slik at du får bort vannet som inneholder bakterier. Deretter skraper du bort belegget med børsten. Når du er ferdig, vasker du børsten godt i varmt vann, legger den i oppvaskmaskinen eller desinfiserer den kjemisk med klor, forklarer rengjøringseksperten.

Da har du tatt livet av de verste bakteriene, og kan vaske opp andre ting med god samvittighet - uten å risikere å bli syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer