Pass på!

Rangeringer og lister kan være gode rettesnorer i boligjakten, men du bør vær forsiktig med å stole blindt på dem.

Foto: Boliga.no
Foto: Boliga.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange faktorer som spiller inn for prisendring i en bolig. Du må passe på å få med deg detaljene når du skal på boligjakt.

Vi sjekket ut den nye nettportalen boliga.no, og fant blant annet en ti-på-topp-liste over hvilke boliger som har falt mest i pris den siste tiden. Her burde det være mulig å gjøre et kupp?

Prisfall stemmer ikke

Boliga.nos liste viser at en enebolig fra Stavanger som ligger på første plass, har falt med 46 prosent. Vi ringte megleren for boligen og hun avkreftet dette. Prisen på boligen er fortsatt den samme som den alltid har vært.

Grunnen til dette er at det som før var en to-mannsbolig har blitt delt i to enheter. Altså to leiligheter. Da vil naturligvis prisen samlet ha falt. Men leilighetene koster fortsatt det samme som før.

Er systemene bak boligas lister for dårlige?

Automatisk feed

- Vi har en database som samler ny informasjon i eiendomsmeglerbransen hver dag. Vi får informasjon fra for eksempel Notar, Tinde og Finn, sier Ricco Zuschlag, pressekontakt i boliga.no til DinSide.

Listen oppdateres hver dag, slik at leserne kan få oversikt over ferske prisfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer