PC-produsentene tar garantien din

Flere PC-produsenter setter nå en slags plombering på kabinettet, med en advarsel om at: "Du mister garantien dersom du åpner PCen". Klar tale fra produsentene, som samtidig selger deg interne modemer, RAM og skjermkort for at du skal kunne oppgradere PCen. Vi syns det er sleipt, hva syns du?

PC-produsentene tar garantien din
Publisert

Det hjelper lite at produsentene lokker med tre års garanti, når du i praksis kjøper nytt skjermkort etter seks måneder.

I følge advarselen bak på kabinettet, mister du nemlig den resterende garantitiden når du åpner maskinen for å oppgradere den, ved for eksempel å sette inn flere minnebrikker.

Dette er ikke et ulovlig vilkår, men vi synes det er sleipt.

PCen er en byggekloss

Ting skjer fort i dataverdenen, det utstyret du kjøper i dag er gammelt i morgen. For å utsette aldringsprosessen kan du imidlertid oppgradere PCen med nytt utstyr, og akkurat det får du klar beskjed om i glinsende reklamebrosjyrer.

Mange dataentusiaster monterer dette utstyret selv, men med en gang de åpner PC-kabinettet bryter de også forseglingen, vanligvis et klistremerke, og garantien fra produsenten faller bort.

7170">Trykk her for å lese DinSide Datas artikkel om hvordan du monterer ny hardware uten å ødelegge PCen.

Det er ikke forbudt å begrense garantien på en slik måte. Det er faktisk opp til produsenten, importøren eller selgeren om de vil selge sitt produkt med garanti. De kan derfor legge inn begrensninger i garantiens innhold og omfang. Men dine rettigheter etter kjøpsloven kan de selvfølgelig ikke ta fra deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer